Rehber OmeTV ülke engelini nasıl kaldırılır?

Orange Head

Uzman
Makaleler
1
OmeTV Ülke Kilidini Önleme Rehberi

OmeTV'ye Türkiye'den bağlandığınızda, sistem sizi yerel havuza hapseder ve yabancı ülkelerle eşleşmenizi engeller. VPN veya basit tarayıcı proxy eklentileri kullansanız dahi birkaç dakika içinde sistem gerçek konumunuzu anlar ve tekrar Türkiye havuzuna atar.

VPN VEYA PROXY KULLANMAMA RAĞMEN NASIL TESPİT EDİLİYORUM?

WebRTC Protokolü:
OmeTV eşleşmeleri WebRTC üzerinden video akışı (UDP) sağlar. Bu da gerçek bilgilerinizin sızması anlamına gelir. Eğer tarayıcı eklentisi ile WebRTC sızdırmasını engellerseniz bu seferde OmeTV'ye bağlanamazsınız. Biz ise anlatacağım yöntem sayesinde WebRTC engellemesi yapmak yerine ona istediği bilgileri sahte bilgilerle değiştirerek vereceğiz.

KESİN ÇÖZÜM: ADIM ADIM KURULUM

Anti-Detect Tarayıcı (Dolphin Anty) Kurulumu
Chrome, Opera gibi tarayıcılarda WebRTC ve saat sızıntısını eklentiler ile izole etmek OmeTV tarafından engellendiği için. Donanım kimliğini ve ağ parametrelerini profesyonelce maskeleyen Dolphin Anty kullanacağız.

1. Dolphin Anty'yi açıp sağ üstteki "+ Create Profile" butonuna basın.
2. Profile bir isim verin (Örn: OmeTV-Global).
3. İşletim sistemini bilgisayarınızla aynı seçin (Windows kullanıyorsanız Windows kalsın).

1. Sol menüden Proxy sekmesine gelin.
2. Proxy bilgilerinizi yazın
3. Yanındaki test butonuna basın; yeşil renkle ülke ve şehir doğrulandığında proxy hazırdır.
4. Eğer Proxy para vermem ben güvensiz beleş Proxy istiyorum derseniz "Get free proxy" seçeneğini kullanabilirsiniz

1. Üstteki Advanced (Gelişmiş) sekmesine geçin.
2. WebRTC: Kesinlikle "Disabled" veya "Real" yapmayın. "Altered" modunda bırakın. (Bu sayede WebRTC çalışır, kamera açılır ancak giden IP adresi Türkiye değil, doğrudan girdiğiniz proxy IP'si olarak maskelenir).
3. Timezone & Geolocation: Her ikisini de "AUTO" olarak bırakın. Proxy hangi ülkeye aitse sistem saat ve koordinatları otomatik olarak o konuma eşitler.

ÖNEMLİ NOT: Dolphin Anty'nin sunduğu ücretsiz proxyleri kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmem. On binlerce kullanıcının aynı anda bağlandığı bu halka açık IP'ler hem güvenlik açısından risklidir hem de spam puanları yüksek olduğu için OmeTV tarafından anında engellenir. Bunun yerine 100-150 TL gibi uygun fiyatlara güvenilir sağlayıcılardan temiz bir statik IP almak çok daha mantıklıdır. Ben Webshare kullanıyorum; hem oldukça ekonomik hem de ayda 10 kez ücretsiz IP ve ülke değiştirme hakkı tanıyor.

ÖNEMLİ NOT 2: Zaten Türkiye kilidi uygulanmış hesabınızla boş yere giriş yapmaya çalışmayın. O artık sonsuza dek Türkiye olarak kalacaktır. Bu yüzden yeni bir OmeTV hesabı ile giriş yapmanız gerekiyor.

ÖNEMSİZ NOT 3: Dünya çapında binlerce insanın bu sorundan muzdarip olduğunu ve Reddit dahil hiçbir global platformda bu yöntemin adamakıllı anlatılmadığını gördüm. Çözümü bu kadar kapsamlı ve net bir rehberle dünyada ilk kez paylaşan kişi olmak benim için ayrı bir keyif. Umarım herkesin işine yarar!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…