Makaleler
7
Merhaba. Gecenlerde, yanlislikla EMUI'daki Optimizer uygulamasindan WhatsApp'in onbellegini sildim. Bu yuzden son atilmis birkac medya bozuldu ve acilmamazlik yapti. Belki daha eski medyalarda da olmustur ama ilk gozume onlar carpti. Mesajlarda kayip yok. Gecenlerde yedek almis WP, ve yedek normalde 15GB olmasi gerekirken 300MB bir yedek yapti kendisi. Telefonda bir anda hafiza acilmadi yani medya dosyalari ve onceki yedekler duruyor ve dosya yoneticisinden kontrol ettim ve hala orada. Yedegini aldim ne olur ne olmaz.
Screenshot_20240325_001149.webp

Cihaz Mate 20 bu arada, en guncel Android ve EMUI surumunde.

Internette ayni sorun icin bunlari onermisler ama bunlari yapmak icin Drive'daki yedegin saglam olmasi gerekiyor sanirim. Bende coktan yukledi bile 300MB gozuken yedegi. Ne yapabilirim bu durumda? Yardimci olabilecek birisi varsa cok memnun olurum.
1711314671583.webp

Android 9 ve altı bir cihaz kullanıyor olsaydın yedekleme lokal yapıldığı için silip yükleyip düzeltebilirdin. Yeni telefonlarda bu yok. Ayrıca ön bellek temizleme nasıl yedeklemeyi siliyor onu anlamadım. Düşük ihtimal Drive üzerinde bir yedek dosyası olabilir bakabilirsin. Eğer yok ise büyük ihtimal veriler gitti.

Android 9 ve altı bir cihaz kullanıyor olsaydın yedekleme lokal yapıldığı için silip yükleyip düzeltebilirdin.
10 calistirmasina ragmen WhatsApp klasoru var yahu cihazda, Databases klasorunde mesajlarin yedekleri de var.
Screenshot_20240325_005032.webp

Ayrıca ön bellek temizleme nasıl yedeklemeyi siliyor onu anlamadım.
Evet cok garip. Tam olarak silmis gibi degil de bir dosyanin yok oldugu kesin gibi.
Düşük ihtimal Drive üzerinde bir yedek dosyası olabilir bakabilirsin. Eğer yok ise büyük ihtimal veriler gitti.
Drive uzerinde sadece WhatsApp yedeginin bagli oldugunu soyluyor, dosyayi goremiyor veya elleyemiyorum.

Bu crypt15 dosyasindan mesajlari gormek icin bir arac sanirsam, pek isime yarar gibi durmuyor.

Bu arada simdi tekrar baktim ve evet, dosyalarimda eski WP medyalari olmasina ragmen WP icinde gozukmuyorlar. Galiba o onbellekte bunlar icin onemli bir sey vardi. Boyle WhatsApp fixer tarzi bir uygulama falan var mi bildiginiz? Kaldik onlara cidden ya, ne diyeyim.

Bu crypt15 dosyasindan mesajlari gormek icin bir arac sanirsam, pek isime yarar gibi durmuyor.

Bu arada simdi tekrar baktim ve evet, dosyalarimda eski WP medyalari olmasina ragmen WP icinde gozukmuyorlar. Galiba o onbellekte bunlar icin onemli bir sey vardi. Boyle WhatsApp fixer tarzi bir uygulama falan var mi bildiginiz? Kaldik onlara cidden ya, ne diyeyim.
Baktım biraz ama bu tarz düzelten bir uygulama bulamadım. Biraz saçma olacak ama Play Store'de olan çok kalitesiz gözüken WhatsApp Data Recovery uygulaması var bir sürü. Düşük ihtimal belki işe yarar.

Cikan uygulamalar cidden o kadar kiytirik duruyor ki tirstim acikcasi. Wondershare'in bir uygulamasi cikti dediginizi aratinca, aklima da ilk o gelmisti. Deneyip geri donus yapayim olmadi.

Cok ilginc acikcasi. Birkac hafta eskide kalmis ama medya olarak genelde tam bir WP yedegi eski cihazimda vardi aslinda. Oradan bir sekil kurtarabiliriz diyorsaniz, bakabilirim. Oradan da giris yapsam ve sonra Drive yedeklemesi baslatsam bu sefer de en son atilmis medya ve mesajlar yok olacak sanirsam. Kisir dongu ya.

Cikan uygulamalar cidden o kadar kiytirik duruyor ki tirstim acikcasi. Wondershare'in bir uygulamasi cikti dediginizi aratinca, aklima da ilk o gelmisti. Deneyip geri donus yapayim olmadi.

Cok ilginc acikcasi. Birkac hafta eskide kalmis ama medya olarak genelde tam bir WP yedegi eski cihazimda vardi aslinda. Oradan bir sekil kurtarabiliriz diyorsaniz, bakabilirim. Oradan da giris yapsam ve sonra Drive yedeklemesi baslatsam bu sefer de en son atilmis medya ve mesajlar yok olacak sanirsam. Kisir dongu ya.
Yedeklenin altında sohbetleri aktar ve sohbeti dışa aktar adlı 2 özellik var. Yeni mesajları kaybetmeden atman için işe yarayabilir aslında.

Yedek alsam da almasam da uygulamaya bir şey olunca mesajlarım kayboluyor. Bu yüzden artık yedek almıyorum. Medyaları cihaz içine indirmesini ayarlarsanız bu tür endişeleriniz kalmaz. Elinizdeki yedekleri sırayla içe aktarmayı deneyebilirsiniz.