On Dijital Bankacılık vs Odeabank

Kunget

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Günlük faiz hesap kullanımı için banka arayışındaydım. On'un oranı diğer bankalara göre yüksek duruyor, Odeabank'ta hoşgeldin faizi ile bu şekilde yüksek görülüyor ama sonraki oranı bulamadım.

Beklentim, günlük faiz kullanabilmek ve gerektiğinde diğer banka hesabıma ücret kesintisi olmadan para transferi yapabilmek. Bunlardan birini kullanan arkadaşlarımız var ise yorumlarını almak isterim.

Teşekkür ederim.

Odeabank'ı bilmiyorum da ON Dijital Bankacılık yeni çıktı. Sitelerinde 10 senelik mali raporlar var ama bu bankayı şahsi olarak ilk kez duyuyorum, emin olamadım.

Mutlaka bir tane büyük özel bankadan ve bir devlet bankasında hesabınız bulunsun. Dijital bankacılık ve düşük/ücretsiz hizmet ücretleri için Enpara daha güvenilir bir seçenek, yıllardır sevilen bir banka oldu. Fiziksel olarak varlığı olan ancak yüksek faizlere sahip Fibabanka'ya da bakabilirsiniz kısa vadeli yatırım seçenekleri için.

Türkiye'deki küçük bankalar genelde cazip olabilmek için yüksek faizler sunarlar, adı sanı Garanti, İş Bankası, Akbank gibi aşırı büyük bankalara değil de böyle az önce de bahsettiğim Fibabanka gibi orta-küçük çaplı bankalara bakabilirsiniz eğer amacınız sırf faiz geliri elde etmekse, benim bildiğim tek fiziksel olup yüksek faiz veren banka bu olduğu için onu söylüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir ancak şuna da değinmek isterim: Bunun haricinde hiçbir ülkenin reel enflasyonundan yüksek faiz veremeyeceğini, faizin pozitif reel kazanç asla sağlamayacağını hatırlatmak isterim. Kısa vadeli bazı dönemlerde bütün yatırım araçlarından daha fazla getiri sağlayabilir ancak bu çok ekstrem durumlarda geçerli olur.

Hem dünyadaki hem de ülkemizdeki karışık sosyoekonomik durumlardan ötürü mesela hem dünyada hem de Türkiye'de genel enflasyon yüksek olduğundan bankalar şu anda yüksek faiz verirler stabil yıllara göre.

Ben "AnadoluBank Renkli Hesap" kullanıyorum. Faize yatırdığınız para miktarı ne kadar olursa olsun %53 faiz veriyor. On dijital bankacılık falan düşük faiz veriyor.

Bkz:

Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederim. On Dijital'de Burgan Bank'ın alt kuruluşu diyebiliriz.
Öğrencilik ve iş hayatı derken birkaç bankada hesabım mevcut. Birini yatırım (gerçi hala elimize bir şey geçemedi ama olsun), birini günlük kullanıma çevirdim diğerleri ise öylece duruyor.
Öğrenciliğimden beri Enpara hesabım mevcut ve aktif olarak kullanıyorum ama bu bankalara göre faiz oranı düşük gelmişti gözüme. Fakat @AnatolianGamer 'ın da ilettiği gibi oranı düşük olsa da aynı tutara daha yüksek gelir elde etmemi sağlıyor çünkü bu bankalar gibi alt limit saçmalıkları eklemiyorlar. Bu yeni açılanlar alt limit diye bir çözüm bulup oranı yüksek tutmuş ve müşteri kapma derdinde gördüğüm kadarı ile.
Tabi ben bu alt limit işini hesabı açtıktan sonra gördüm, neyse bir de On Dijital'imiz olsun belki bir gün bir kampanyası işimizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…