pickleakin

Çalışkan
Selam,

2023 girişli 2 yıllık ön lisans programından, bu yıl merkezi yerleştirme puanı (ek madde-1) ile bir devlet üniversitesine (4 yıllık lisans programına) yatay geçiş yaptım. İntibakım 2. sınıftan yapıldı ve sisteme işlendi.
Ancak yeni üniversitemin OBS tarihçesinde şöyle bir işlem yapıldığını gördüm:

"öğrencinin harç dönemi 3 iken 7 olarak değiştirildi, öğrencinin ek süre başlangıç dönemi iken 0 olarak değiştirildi."

Kafama takılan ve daha önce benzer süreçten geçenlere sormak istediğim noktalar şunlar:

1. Erken harç çıkma riski: Lisans programlarında birinci öğretimde 8 dönem harçsız okuma hakkı var. Ben 2. sınıftan başlamama rağmen harç dönemim 7 yapıldığı için, sisteme göre sadece 2 dönem (bu yıl) harçsız hakkım kalmış görünüyor. Seneye 3. sınıfa geçtiğimde sistem beni 9. dönemde sayıp dönemlik harç/katkı payı borcu çıkarır mı?
  2. Azami süre (14 dönem): 2023 girişli olduğum için önceki okuldaki 3 yılı (6 dönemi) düşüp 14 - 6 = 8 dönem azami süre bırakmışlar. Azami sürenin böyle hesaplanması normal mi, yoksa intibak ettirildiğim 2. sınıfa göre (yani 3. dönemden başlanarak) mi hesaplanmalıydı?
  3. Öğrenci işleri ile düzeltme: YÖK ek madde-1 uygulama esaslarına göre harç döneminin intibak ettiğim sınıf seviyesine (3. döneme) çekilmesini talep etme hakkım var mı? Böyle bir durum yaşayıp dilekçeyle harç dönemini düzelttiren oldu mu?
Tecrübesi veya mevzuata hakimiyeti olanlar aydınlatabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.