20985

Becerikli
Ders çalışmak için laptopa internette gezmelik, PDF açmalık hızlı ve basit Linux tabanlı işletim sistemi arıyorum. Daha önce bilgisayar kullanmamış birisi için gerekiyor.

Sistem özellikleri:
  • Celeron N3050 Dual Core 1.60 - 2.16 GHz.
  • 128 GB SSD.
  • 8GB DDR3 RAM.

Aklımda 3 seçenek var:
  • Mint Xfce.
  • Zorin OS Lite(Xfce)
  • Pardus Xfce.

Bunlardan en çok Mint Xfce kullandım. Zorin OS Lite'ın daha ağır olduğunu duydum. Ama yine de Windows'a benzerliği nedeniyle tercih edebilirim. Pardus Xfce ise hiç kullanmadığım bir işletim sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam neyi arıyorsunuz? Linux Mint Xfce var, eğer daha farklı bir şey arıyorsanız ona göre öneride bulunalım.

Mesela pencere yöneticileri var: Hyprland, i3, Sway; ya da masaüstü ortamlarında KDE, GNOME. Eğer GNOME seviyorsanız ama politikası hoşunuza gitmiyorsa Budgie var.

Pencere yöneticisi ve masaüstü ortamını birleşik bir şey arıyorsanız Cosmic var. Beta sürümü de yeni çıktı, ben kullandım, bayağı iyi ve yakında tamamen ona geçeceğim.

Gelelim dağıtım konusuna: Eğer Linux Mint ile sorunsuz bir bilgisayar deneyimi yaşıyorsanız, kullanmaya devam edin. Dağıtımı değiştirmeye pek gerek yok.
Tam olarak aradığım şey yeni bir kullanıcı için basitlik, youtubeda konu anlatımı vs izleyebilecek kadar hız, kişiselleştirme seçenekleri ve illaki bir gün karşılaşacak olduğu Windows' a az biraz benzer olması.
Masaüstü ve pencere yöneticileri hakkında bilgim yok maalesef. Mint xfce kullandım şu zamana kadar. Ama hdd ile oldugu için xfce kurmuştum. Şimdi büyük ihtimalle de Mint Cinnamon versiyonunu ya da ZorinOS Lite/Pro dağıtımını kuracağım. Hepsini 128 gb ventoy format flaşıma indirdim beni bekliyorlar 😁

Tam olarak aradığım şey yeni bir kullanıcı için basitlik, youtubeda konu anlatımı vs izleyebilecek kadar hız, kişiselleştirme seçenekleri ve illaki bir gün karşılaşacak olduğu Windows' a az biraz benzer olması.
Masaüstü ve pencere yöneticileri hakkında bilgim yok maalesef. Mint xfce kullandım şu zamana kadar. Ama hdd ile oldugu için xfce kurmuştum. Şimdi büyük ihtimalle de Mint Cinnamon versiyonunu ya da ZorinOS Lite/Pro dağıtımını kuracağım. Hepsini 128 gb ventoy format flaşıma indirdim beni bekliyorlar 😁
Dediğim gibi size kalmış bir durum benim tavsiyem dağıtımı değiştirme masaüstü ortamını değiştir.