Önceki yıla göre donanımlı birisi mezun senesine nereden başlamalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Michael MYERS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 331
Yer
Haddonfield, Illinois
Ya ben şimdi mezuna kaldım ek tercih falan bekledik o da çıkmadı biraz geç gibi olabilir ama geçen seneden yeterince donanımlıyım. Çok uzun saatler çalışabiliyorum.

8'de kalktım öyle ama ne yapacağımı bilmiyorum. Rutin paragrafla mı başlasam, konu mu çalışsam. Veya oturup direkt TYT mat mı çözsem?

Bence TYT için denemelerle ilerleyip, konu özet videolarından bilgileri taze tutabilirsin. Üzerinden çok zaman geçti güncel kanallara dair bilgim yok fakat atıyorum Fundamentals Biyoloji kanalından özet konu anlatım videolarını izleyebilirsin, çok başarılıydı. Onun dışında AYT için detaylı konu anlatım videosu ve soru bankası kullanmanda fayda var.

Sınava gireceklere başarılar diliyorum. Hayatta her şey olabilir moralinizi yüksek tutun, sağlığınıza dikkat edin.

Mezun senenizi nasıl geçirdiniz hocam? Netler ne durumda?
Önce iki tur TYT-AYT Mat'ı hiç konu anlatımı izlemeden ikişer kaynaktan bitirdim. (Bilgi Sarmal ve Orijinal)

Bunların bitmesiyle Aralık ayı geldi. Aralık'ın ortasından Şubat başına kadar full AYT Fen kastım yandan da her haftasonu deneme yaptım.

Şubat başında AYT Fen'in bitmesiyle çalışacak bir şey bulamayıp bir tur daha Eyüp B'nin kitaplarıyla TYT-AYT Mat attım. Mart ortası gibi de o bitti.

Mart ortasından şu ana kadar haftada 2 TYT 2 AYT denemesi çözdüm. Kalan zamanlarda da full spesifik soru çözümleriyle geçirdim.

Şu ana kadar yaptığım tüm denemelerin ortalamasını aldığımda (Yaklaşık 30 Genel TYT - 30 Genel AYT denemesi) sayısalda 37K geliyor. Bu hedefim olan sıralamadan çok çok iyi. 60-70K benim için kafi.

Kendime güvenmek istiyorum lakin geçen seneki rezillikten ötürü emin olamıyorum. Zira geçen sene son ay yaptığım denemelerin hepsinden 60k gelirken sınavda 140k geldi. Tekrar öyle olursa gerçekten korkunç.

Şu an TYT 90-100, AYT 55-65. Sonucu göreceğiz.

Hocam şu an netlerim 70 TYT 20 AYT civarında. Sınava kadar sağlam çalışıp ilk senemde hemşirelik bölümüne gidebilirim diye düşünüyorum. Ama bir yanım da hemşirelik okursan pişman olursun gelecek hayatin boyunca hemşire olacaksın diyor. Hemşirelik benlik meslek değil ama mezuna kalmaktan korkuyorum. Sizce kendime bir sans daha verip bu sene mezuna kalsam mi? Ailem seneye de bir aksilik çıkar yapamazsan bir sonraki sene yeni müfredat o yüzden bırakma mezuna ne gelirse git diyor. Çok kararsızım. Bazen bu seneyi bırakıp şimdiden TYT fen ve matematik kısmına sıfırdan sağlam başlayıp temmuz sonuna kadar bitirmeyi kalan sürede de Full AYT çalışmayi dusunuyorum.

İlla hemşirelik seçmek zorunda değilsin. Farklı bölümlerde var. Ancak ailenin YKS yorumuna biraz hak veriyorum. Mezuna kalmak bir risk. Artısına eksisine bakıp sen karar vereceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…