One UI 6 ile gelen ekran paylaşma izni bana sorun yaşatıyor. Eski sürümde böyle bir durum yoktu. Evden dışarıdayken tabletten evdeki PC’leri kontrol edebilmek için tabletin evde olması yeterliydi; uzaktan bağlanarak bu sorunu çözüyordum. Ancak artık bağlanamıyorum. Yaklaşık 6 aydır bu izin sürekli olarak yeniden isteniyor. “Bu izni hatırla” benzeri bir ayar bulamadım. Farklı uygulamalar da denedim fakat hiçbir çözüm bulamadım. Samsung’un bu iş için kendi resmi bir uygulaması var mı?
Sorunu Çözmek için Adım Adım Yöntemler
1.
AnyDesk veya Alternatif Uygulama Kullanımı:
- Ekran paylaşımı için AnyDesk gibi uygulamalar kullanıyorsunuz. Ancak, izin sorunu yaşıyorsanız alternatif bir uygulama deneyebilirsiniz. TeamViewer veya Chrome Uzaktan Masaüstü gibi diğer uzaktan erişim uygulamalarını inceleyin.
2.
Uygulama İzinlerini Kontrol Etme:
-
Ayarlar →
Uygulamalar bölümünde AnyDesk’i bulun.
-
İzinler kısmına girin ve ekran paylaşımına dair tüm izinlerin verildiğinden emin olun.
3.
One UI Ekran Paylaşım İzni:
-
Ayarlar →
Bağlantılar →
Ekran Paylaşımı veya
Ekran Paylaşımı İzinleri kısmını kontrol edin. Eğer varsa, ekran paylaşımını etkinleştirip gerekli izinleri verin.
4.
Uygulama Güncellemeleri:
- AnyDesk ve One UI'nin en güncel versiyonunu kullandığınızdan emin olun. Uygulama ve işletim sistemi güncellemeleri, hataları düzeltebilir.
5.
Cihazı Yeniden Başlatma:
- Cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bu, bazen geçici yazılım hatalarını giderebilir.
6.
Samsung’un Resmi Uygulamaları:
- Samsung, uzaktan erişim için kendi çözümünü sunmamaktadır, ancak getirdiği ekran paylaşım özellikleriyle işlevsellik sağladığını unutmamanız önemli.
7.
AnyDesk Uygulamasındaki Hataları Giderme:
- Uygulama ayarlarında "Ekran paylaşımını hatırla" gibi bir seçenek olup olmadığını kontrol edin. Eğer bulamıyorsanız, uygulamanın yeniden yüklenmesi de faydalı olabilir.
Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi için monitör veya cihaz detaylarınızı paylaşabilirsiniz.