0xraptoRwave

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Cihaz
Samsung Galaxy A55 5G
Selam. Samsung Galaxy A55 5G Stock ROM kullanıyorum telefon geldiği gibi aynı yazılım. Sizce One UI 7.0 kurmalı mıyım, performans olarak nasıl? A55 kullanıp One UI 7.0 kullananlar bir sorun yaşadınız mı performans olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir önceki sürüme göre daha akıcı, ancak kesinlikle pil tüketimi konusunda fazla artış var. Gündelik hayatta göze batmıyor ama dakikası dakikasına ölçtüğümde kesinlikle fark var. Memnun olduğumu belirtmeliyim, sistemi kıran ağır bir hatayla hiç karşılaşmadım.

Samsung A55 5G kullanıyorum cihazda kasma donma yok ana menüde ama alışılması gerekli arayüze çok karışık gelmişti ilk kurduğumda daha yeni yeni alışıyorum. Ama oyun eklentilerim gitti kurduktan sonra bir daha oyunda FPS göremiyorum ve cihazın sıcaklığıda arttı hissedilebiliyor. Instagram'dayken hiç ısınmayan cihaz şimdi 42 derece oluyor Instagram'da. Oyundayken hiç ölçmedim ama el yakacak derecelere yaklaşıyor. Pil kullanımı aşırı değil ama artmış daha hızlı bitiyor. Ve bazen son uygulamaların hizalaması bozuluyor yamuk duruyorlar ekranda veya şarj animasyonu ekranın herhangi bir yerinde spawn oluyor eskiden hep düzenliydi. Samsunga bunu ilettiğimde bana bunun AMOLED ekranların yanmaması için yapıldığını söyledi.

Bir önceki sürüme göre daha akıcı, ancak kesinlikle pil tüketimi konusunda fazla artış var. Gündelik hayatta göze batmıyor ama dakikası dakikasına ölçtüğümde kesinlikle fark var. Memnun olduğumu belirtmeliyim, sistemi kıran ağır bir hatayla hiç karşılaşmadım.

Oyun eklentileri ve hiçbir zaman düzenli durmayan şarj animasyonunu saymazsanız hatayla karşılaşmamışsınız.

Oyun eklentileri ve hiçbir zaman düzenli durmayan şarj animasyonunu saymazsanız hatayla karşılaşmamışsınız.
Oyun oynamadığımdan dolayı ne sorunu var bilmiyorum, şarj animasyonlarında da çok farklılık yaşamadım. Eskisine göre daha minimal olduğunu hatırlıyorum.

S24, S24 FE ve S23 FE ile kullanıyorum. Kesinlikle daha akıcı, daha pürüzsüz. Şarj konusunda bir parça daha az gittiğine ben de katılıyorum. Kendi S24'üm 2 gündür bir ara gereksiz ısındı, onun dışında ısınma yaşamadım. Şu an direkt güneş vuruyor, mobil veri açık, ısı gayet normal.

M34 ile One UI 7'ye geçtim, görünebilen bir performans düşüşü yaşadım ancak A55 gibi orta segment bir telefonda bunun olacağını sanmam.

Always on Display iyileşmiş, bildirim paneli de öyle. Bunun dışındaki değişimler ya umursamadığım ya da hoşlanmadığım değişimler.