Detaylar
Kim cevapladı?Astronotarda
Üstün
Konu sahibinin yaşayacağı şeyleri düşünerek yorum yapıyorum mesajlarınıza, hepsi bu. Kimseyi bir şeye zorladığım yok. Takılıp kalma sebebim bu.Attığım rehber gerekli uyarıları yapmış zaten. Ben buna dikkat ettim. Konu sahibi rehberi okuyarak bu konuda bilgi edinebilir. Ama siz mesajıma odaklanıp kaldınız...
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
Yapay zeka Samsung güncelleme ile Bootloader sürüm numarası artar bu yüzden geri dönüş işleminde Odin hata verir diyor bu bilgi doğru mu?
Bu cihazın binary numarası (U7) Android 15 ile aynı kalmış. U7 kodlu android 14 sürümleri yüklenir rahatlıkla.
- Makaleler
- 23
Teşekkür ederim. Benim asıl amacım da buydu: Konuya sonradan bakan biri “imzalıysa sorun olmaz” diye yanlış bir çıkarım yapmasın. Çünkü imzalı olsa bile yanlış yöntemle yüklendiğinde garanti dışı kalma gibi sonuçlar doğabilir.Ben mi anlatamıyorum siz mi okumuyorsunuz anlamak zor. Üstte yazdığınız mesajlar diyor ki "Stock ROM Samsung imzalıdır ve Knox sayacını tetiklemez", @Simon hocam da demiş ki flash yöntemi resmi değilse tetikler. Ben bunu doğruladım. Odine veya ne kullandığınızda laf etmedim. Daha sonra bir kişi bu konuya baktığında sizin mesajınızı görse Odin dışı bir yazılım kullansa da sorun çıkmayacağını düşünebilir.
Astronotarda
Üstün
Samsung'un kendi forumunda ve yeşil forumdaki bazı konularda belirtildiğine göre, güvenlik güncellemesi almamış ise yani güvenlik ilkesi değişmemiş ise sürüm değişimi mümkün, binary numarasının aynı olması lazım. Üstte söylendiği gibi.Yapay zeka samsung güncelleme ile bootloader sürüm numarası artar bu yüzden geri dönüş işleminde odin hata verir diyor bu bilgi doğru mu ?
Bende annemin telefonunu yükselttik batarya su gibi gidiyor. Ama güvenlik güncellemesinden dolayı düşürülmedi. Eski sürüme Odin ile döndürebilirsiniz tabii güvenlik güncellemesi ile yapmadıysanız.
Arlecchino
Başarılı
Odin zaten Samsung'un resmi yöntemi, ben sadece bir şey olmaz denildiği için üstteki @Simon hocamın mesajını doğruladım. Odin resmi değildir demedim.
Başka seçenek kalmıyor ki hocam. Odin'ya da heimdall ile yapılabiliyor ikisinde de genelde sorun çıkmıyor, fakat heimdall, Odin kadar yaygın değil, rehber bulması da zor ve yeni cihazlar için hatalar verebiliyor. Cihazın garantisi varsa, WhatsApp üzerinden Samsung'a ulaşsın beleşe yazılım atıyorlar, en azından garantiden çıktı, şu oldu bu oldu derdi yok.
- Makaleler
- 9
Samsung'un yetkili servisleri dışında yapılan yazılım müdahaleleri, Knox warranty Void durumunu tetikleyerek garanti haklarını geçersiz kılabilir. Bu nedenle, sürüm düşürme işleminin garantiyi etkilemeyeceği yönündeki iddianızı resmi bir Samsung belgesiyle desteklemenizi rica ediyorum.![]()
Kendim bizzat deneyimledim.
Elimdeki cihazların Knox kilitlerini patlatmasaydım video ile paylasmak isterdim.
Arlecchino
Başarılı
Kendim bizzat deneyimledim.
Elimdeki cihazların Knox kilitlerini patlatmasaydım video ile paylasmak isterdim.
Root ve IMEI atılı S10'un şakasız Knox kilidi hala duruyordu. Cihazı orijinal haline getirdikten birkaç ay sonra patladı, bende cihazı parçaladım. Yeni cihazlarda da sayaç aynı çalışıyor patlatmak zor özellikle de imzalı yazılımla. SamFw'ye güvenmeyen dosyayı indirip RSA'yı çıkartsın, stok olan cihazdaki ROM'la karşılaştırsın.
- Makaleler
- 9
Root ve IMEI atılı S10'un şakasız Knox kilidi hala duruyordu. Cihazı orijinal haline getirdikten birkaç ay sonra patladı, bende cihazı parçaladım. Yeni cihazlarda da sayaç aynı çalışıyor patlatmak zor özellikle de imzalı yazılımla. SamFw'ye güvenmeyen dosyayı indirip RSA'yı çıkartsın, stok olan cihazdaki ROM'la karşılaştırsın.
Knox Patch'li One UI Custom ROM kurulmuş olabilir o sırada.
Canepe
Uzman
Arayüz çok hızlı hale geldi bende, oldukça beğendim.