Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serbest

Yetkin
Makaleler
1
Bilgisayarda 6 GB boyutlu, OneDrive dosyası olduğunu gördüm. İçinde masaüstü, resim, belgeler var. Ben bu OneDrive uygulamasını, 1 sene önce tamamen sildim. Benim bildiğim kadarıyla. Şimdi ise bu dosyayı silince masaüstü kısayolları, resimler falan kayboluyor. Nasıl düzeltirim bu olayı? Silmek istiyorum boşuna yer kaplamasın.

1712865496207.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu klasörün içerisindeki "Masaüstü" klasörünü direkt olarak kullanıcılar sekmesine atmayı dene fakat şöyle bir şey var: Bu klasör zaten senin bilgisayarında yer kaplıyor. Yani bilgisayarına inmiş. Eğer klasörü silersen onun içerisindeki şeylere erişemeyeceksin. Onlar internetteki dosyalar değil gibi gözüküyor yani.
Önce yükleyip sonra burada anlatılan şekilde kaldırmayı dener misin bir de? Ayrıca bu dosya tam olarak nerede bulunuyor?

Dosya users klasörü içindeki benim hesabımın içinde. Dediğinizi yaptım yükledim, kaldır dedim bir şeyler oldu ve kısayollarına bulut simgesi geldi.

Baktım 6 GB yer kaplıyor değişmemiş.

Bilgisayarda 6 GB boyutlu, OneDrive dosyası olduğunu gördüm. İçinde masaüstü, resim, belgeler var. Ben bu OneDrive uygulamasını, 1 sene önce tamamen sildim. Benim bildiğim kadarıyla. Şimdi ise bu dosyayı silince masaüstü kısayolları, resimler falan kayboluyor. Nasıl düzeltirim bu olayı? Silmek istiyorum boşuna yer kaplamasın.

Eki Görüntüle 35194

Masaüstü, belgeler, kullanıcı dosyaları hatırladığım kadarıyla OneDrive aracılığı ile yedekleniyor.
Denetim Masası'ndan kaldırın.

Bu klasörün içerisindeki "Masaüstü" klasörünü direkt olarak kullanıcılar sekmesine atmayı dene fakat şöyle bir şey var: Bu klasör zaten senin bilgisayarında yer kaplıyor. Yani bilgisayarına inmiş. Eğer klasörü silersen onun içerisindeki şeylere erişemeyeceksin. Onlar internetteki dosyalar değil gibi gözüküyor yani.

Çözüm
OneDrive'ı zaten bir kez açtıysanız bu da zaten ilk kurulumda açmış olmanız olayıyla eşdeğer, biraz zaman verip yedeklemesine olanak tanırsanız masaüstü vs. tüm şeyleri OneDrive'a yedeklediği için o klasörün adı uygulamayı kaldırsanız da OneDrive olarak kalıyor.

Ha, bu şu anda online şekilde yedekleme yaptığı veya OneDrive'ın çalıştığı anlamına gelmiyor, dosyalar local aslında ama klasör adı öyle kalıyor. Yani kafanıza takmayıp devam edebilirsiniz.

Yani her şekilde benim bilgisayarımda yer kaplayacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör: