Telefonda temel bir(kac) eksik var:
Kamera paketi: Genis aci sensoru A25'teki genis aci ile ayni boyutta. Evet, adamlar cidden 1/4" boyutunda genis aci sensoru kullanmis. Ayrica telefoto lens yok ve on kamerada 4K cekemiyorsunuz. Tek vasfi ana kameradaki IMX890, orta-ust ve base amiral cihazlarda turlayan 1/1.56" sensorlerden bir tanesi. Uzun lafin kisasi, kamera tarafinda iyi bir urun degil.

Incelemelerde 8 Gen 2'yi en agresif kullanan cihazlardan bir tanesi idi ve bu cihazi ne icin kullanacaginiza gore farkli yorumlanacak bir konu. Ornegin, oyunlarda bu telefon fazla tuketecek ama ayni zamanda benzer SoC'li cihazlardan bir nebze daha iyi performans sunacak. Normal kullanimda da agresif ama 5500 mAh farki kapatmasina yetecektir. Guncelleme omru ise uc sene yani alacagi iki guncelleme kaldi. Panel testini bulamadigim icin yorumlayamiyorum, Weibo'da falan gezinirim merak eden olursa. Muhtemelen cogu OnePlus gibi HDR'da cuvalliyordur.

Geri kalan yanlari cok iddiali degil, fiyatini ya karsiliyor ya da biraz zayif kaliyor. Ben sahsen fiyatina degecegini dusunmuyorum, gordugunuz uzere kamera paketi epey zayif. Performans odakli cihaz aranirsa da dusuk fiyata daha iddiali urunler bulmak mumkun.

Video destegi ana kamerada 4K 60'e kadar var ama diger kameralar dökülmüş. Genis acida FHD 30 FPS var en fazla ve kalitesi icin de incelemelerde dikkatli bakmazsaniz idare eder denmis, yani kötü. 1/4" sensorun gazabina ugramis yani. Ayrica USB 2.0 bulunuyor, dosya aktarma hizina etki ediyor. 128 GB'da da 256 GB'da da UFS 3.1 cip var. S24 FE 256 GB alirsaniz UFS 4.0, Xiaomi 14T veya 14T Pro alirsaniz direkt UFS 4.0. Buradan da eksi yemis. Telefon belki kalitesiz olmayabilir ama fiyati fazlaca yüksek bence.