Oneplus 12R satışa çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZCPS21
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 703

Son sürüm OxygenOS'u kullananlar pek memnun değil gibiler. Zaten bu OxygenOS - ColorOS - FuntouchOS - Realme UI - IQOO UI - OriginOS hepsi aynı şeyin laciverti. Ben beğenmiyorum şahsen, One UI - Nothing OS - Stock Android ve belki HarmonyOS - MagicOS nur nimet kalıyor BBK'nın arayüzleri karşısında...

FuntouchOS ile ColorOS aynı şeylere benzemiyorlar bile... Ben Oxygen de Color da Realme UI'da kullandım. Bu üçü aynı çatıda zaten, hepsinin tabanında ColorOS var. Ama FuntouchOS çok güzel. Şu an kullanıyorum, yeni Android 14 aldım, ve çok memnunum. Aşırı bloatware yok, uygulamalar stabil, tasarımları sade, güncellemeleri her ülke erken alabiliyor, herkese Global dağıtılıyor, bir ülke diğer özellikten mahrum kalmıyor. Ayrıca güncellemelerden sonra formata gerek kalmıyor ve performans kaybı yaşanmıyor. Telefon 2 saat içinde kendini optimize ediyor. Şu an Vivo Y35 kullanıyorum ve çok mutluyum. Önceden C25s, A74-96 ve OP 9 kullandım.

Hatta şunu söyleyebilirim şu an aralarından Stock Android'e en yakını FuntouchOS sayılabilir bu 4'ü arasından.

Xiaomi grupta degil.
Biliyorum ama detayına değinmedim.
Onda da bu sene Find X7 serisi var.
Oppo Find X6 serisinde de benzer tasarım var.
Vivo X100'ü ve Xiaomi 14 Ultra'yı gördüm. Bence onların tasarımları fena değil. Kameralar büyük ama OP gibi yana kaydırmamışlar aksine tasarımı toparlamak için ortaya almışlar.
Bu sene Realme GT5 ve Xiaom 14 modelinin kamera tasarımını beğendim, gerisi yalan.
Ama ikisi de alacağım markalar değil. Birinde yazılım fiyasko, öbürünün biyometrik veri toplama iddiası var.

Biliyorum ama detayına değinmedim.

Oppo Find X6 serisinde de benzer tasarım var.

Bu sene Realme GT5 ve Xiaom 14 modelinin kamera tasarımını beğendim, gerisi yalan.
Evet onlar güzel, ben Vivo'yu da beğendim ama aşırı büyük yapmaları da rahatsız ediyor.

Ayrıca güncellemelerden sonra formata gerek kalmıyor ve performans kaybı yaşanmıyor. Telefon 2 saat içinde kendini optimize ediyor.

Bunu benim saydıklarım da yapabiliyor, sadece bazıları içi rahat etsin diye Hard Reset'e yöneliyorlar ama zorunlu bir şey değil.

Son olarak "Hiçbir Android cihaz 7 yıl güncellemeyi kaldıramaz." diyen, kendince Samsung - Pixel cihazları kötülemeye çalışan BBK zihniyetini destekleyip de hiçbir ürününü almam. Ben güncelleme vermekle uğraşamam, kârım düşer ve yeni cihaz satamam demiyor da cihaz kaldırmaz diyor puhaha...

Color ve Realme UI çoğu güncelleme sonrası performans sorunuyla cebelleşiyor.

Vivo'nun tasarımı değil, fiyatı rahatsız etmeli, yurt dışına da pahalıya satıyorlar.
Orası öyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…