Merhaba, OnePlus 9 Pro telefonumda kernel flashlama sonrası, ilk başta şarjım yüzde 72 iken birden yüzde 5'e düştü ve bu düşüş yüzde 1'e gelene kadar devam etti. Şarj yüzde 1'e geldiğinde ise telefonu saatlerce şarjı bitmeden kullanabiliyorum. Bu sorunu çözmek için MSM Tool ile stock ROM’a döndüm, 100-0 / 0-100 şarj döngüsü yaptım, şarj yüzde 100’deyken batterystats.bin dosyasını sildim ama hiçbiri sorunu düzeltmedi. Telefonumun bataryası henüz 1 aylıktı. Kernel flashlaması sonrası bu sorun ortaya çıktı. Yardımcı olur musunuz?
Bu sorun, kernel flashlaması sonrası batarya kalibrasyonu veya yapılandırmasıyla ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:
1.
Batarya Kalibrasyonu:
- Telefonunuzu tamamen şarj edin (şarj %100 olduğunda).
- Ardından, telefonu tamamen tüketene kadar kullanın ve kapanmasına izin verin.
- Telefon kapanınca 30 dakika bekleyin.
- Sonrasında telefonu şarj ederken en az 4 saat boyunca hiç kullanmayın.
2.
Güç Yönetimi Ayarları:
- Ayarlar > Pil bölümüne gidin.
- Uygulamaların pil üzerindeki etkilerini kontrol edin ve en fazla enerji tüketen uygulamaları kapatın veya kaldırın.
- Eğer "Geliştirici Seçenekleri" açıksa, "Arka planda çalışan uygulamaları sınırlandır" seçeneğini etkinleştirin.
3.
Safe Mode ile Test:
- Telefonu kapatın, açılınca ses kısma tuşuna basılı tutun.
- "Safe Mode" açıldığında, üçüncü taraf uygulamaları devre dışı bırakılmış olacaktır. Sorun devam ediyor mu kontrol edin.
4.
Factory Reset:
- Tüm verileri yedekleyin.
- Ayarlar > Sistem > Sıfırlama > Fabrika verilerine sıfırla bölümüne giderek telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürün.
5.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Firmware veya yazılım güncellemeleri olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Sistem > Sistem güncellemeleri bölümüne gidin ve güncellemeleri kontrol edin.
6.
Donanım Kontrolü:
- Eğer sorun devam ederse, bataryanın veya telefonun kendisinin bir donanım sorunuyla karşı karşıya olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun.
- Mümkünse, bir teknik servise veya garanti kapsamında yetkili bir servise danışın.
Bu adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer halen sorun devam ederse, derinlemesine teknik destek almanız gerekebilir.