Physic

Üstün
Makaleler
26
Yer
Bartın, Türkiye
İnsanların çoğu daha karar bile vermeden çoğunluk eksilemiş diye eksi basabiliyorlar. Bunun için bir önerim var.

Bir kullanıcı öneri konusuna girdiğinde ilk önce kendi görüşü sorulmalı. Diğerlerinin ne karar verdiği daha sonra görülmeli. Bu sayede sürü psikolojisinden kaynaklanan eksi yağmuru önlenmiş olur.

Diğer türlü öneri, ilk oy verenlerin ne oy verdiğine göre şekillenmeye başlayabiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İnsanın önce kendisinin karar vermesi taraftarıyım ben.

Artı 45 Eksi
İnsanların çoğu daha karar bile vermeden çoğunluk eksilemiş diye eksi basabiliyorlar. Bunun için bir önerim var.

Bir kullanıcı öneri konusuna girdiğinde ilk önce kendi görüşü sorulmalı. Diğerlerinin ne karar verdiği daha sonra görülmeli. Bu sayede sürü psikolojisinden kaynaklanan eksi yağmuru önlenmiş olur.

Diğer türlü öneri, ilk oy verenlerin ne oy verdiğine göre şekillenmeye başlayabiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İnsanın önce kendisinin karar vermesi taraftarıyım ben.
Bence bunun için konu sahibine bir buton verilebilir aç ya da açma diye. Her ne kadar dediğinizin taraftarı da olsam evet haklısınız.

Hatta belki belli bir süre sonra gözüküp gözükmemesi de ayarlanabilir, oylama bittikten sonra sonuçlar gözüksün benzeri.

Hatta belki belli bir süre sonra gözüküp gözükmemesi de ayarlanabilir, oylama bittikten sonra sonuçlar gözüksün benzeri.

Bu şekilde yine mesajlar gözükürse olmaz. En başta daha kullanıcının kendi öz fikri ile oy vermesi ve yorum yapması gerekiyor.

Mantıklı ama bence eksik. Sürü psikolojisi ile hareket edecek kişi rastgele bir oy verir mevcut sonucu gördükten sonra yine çoğunluğa yönelir. Bu öneriye ek olarak, oylar gizli kalsın ve atıyorum 1 gün veya 1 hafta sonra oylama sonlansın akabinde de sonuçları açıklansın. Eğer sürü psikolojisinden kurtulmak istiyorsanız kapalı oylama şart.