Bunların kafası mı güzel? Bu ne hacı, bu fikri kim onayladı? Böyle eğreti duran saçma sapan şeyler yapacaklarına, daha iyi başlat menüleri tasarlayıp bunları bize seçenek olarak sunabilirler. Mesela Windows 11'de başlat menüsünü sola alabiliyoruz, başlat menüsünü sola aldığımız zaman, aynı Windows 10'da ki gibi bir başlat menüsü seçebilsek güzel olmaz mıydı?

Windows 11 Build 26120.3671, Windows 11 2024 güncellemesinin bir derlemesidir. 3 Nisan 2025'te beta kanalını seçen Windows Insider'lara, önce ki kontrol noktasından bu yana artırımlı değişiklikler içeren bir denetim noktası toplu güncelleştirmesi olarak yayımlandı.

Windows 11 Build 26200.5518, Windows 11 2024 güncellemesinin bir derlemesidir. 3 Nisan 2025'te dev kanalını seçen Windows Insider'lara, önce ki kontrol noktasından bu yana artırımlı değişiklikler içeren bir denetim noktası toplu güncelleştirmesi olarak yayımlandı.

Windows 11 Build 26200.5518 ve Build 26120.3671'den itibaren başlat menüsü, Windows 11'in orijinal sürümünden bu yana başlat menüsünde yer alan ancak kaldırılamayan (SE SKU dışında) önerilenler bölümünün isteğe bağlı olarak tamamen kaldırılmasına izin vermesinin yanı sıra; sıralı, ızgara ya da kategori biçiminde gösterilen tüm uygulamaların doğrudan başlat menüsünde yer almasını sağlayan bir yayın öncesi özelliğe sahiptir.

Bu özellik, varsayılan olarak mevcut değildir ve hız anahtarları (49402389, 49221331, 47205210, 48433719) kullanılarak el ile etkinleştirilebilir.

Eki Görüntüle 137743

Daha fazlası için:

İyi halt yemişler.

Bildiğim kadarıyla uçaklarda da eski sürüm Windows kullanılıyor yani sıfırdan kernel ile yeni Windows çıkarsalar güzel olur ilerleyen zamanlarda da uçak firmalarıyla uyumlu hale getirirler zaten Windows 12'yi
Linux, BSD ya da herhangi bir gercek zamanli mikrokernel: (mevcut)

Mevzu su, insanlar bunu yapmak istemiyor. NT ilk ciktiginda bile insanlarin NT tarafina kaymasi yillar almisti ve gorece o zamana gore kucuk bir codebase olan DOS tabanina hayvan gibi uyumluluk katmanlarini eklemek zorunda kalmistik.

Su anda gunumuzde ihtiyac olan sey kernelin bastan yazimi degil, kernel uzerinde eski seylerin yenilenmesi fakat cok fazla eskinen kalma modul oldugu icin yapamiyorlar cunku eger yaparlarsa Windows 11 uzerinde hebele envanter takip yazilimini kullanan Hasan abinin yazilimi ya da Lutfu abimizin 3D yazicisi calismayacak.

Windows kerneli stabil olmayabilir fakat performans anlamiyla bi yetmezligi de yok cunku hala guncelleniyor buyukcene olmasa da. Stabilite yonunden sorunlari mevcut sadece. O kadar telemetriyi, arkaplan iscisini bana koysaniz ben de cokerim.

Amaca yonelik minimal sistemler her zaman daha mantikli ama butun dunyaya Debian kurma sansimizi yuzyillar once kaybettik.

Yani yapacak bir sey yok, sadece bu stabil olmayan meretle bogusmak zorundayiz.

Linux, BSD ya da herhangi bir gercek zamanli mikrokernel: (mevcut)

Mevzu su, insanlar bunu yapmak istemiyor. NT ilk ciktiginda bile insanlarin NT tarafina kaymasi yillar almisti ve gorece o zamana gore kucuk bir codebase olan DOS tabanina hayvan gibi uyumluluk katmanlarini eklemek zorunda kalmistik.

Su anda gunumuzde ihtiyac olan sey kernelin bastan yazimi degil, kernel uzerinde eski seylerin yenilenmesi fakat cok fazla eskinen kalma modul oldugu icin yapamiyorlar cunku eger yaparlarsa Windows 11 uzerinde hebele envanter takip yazilimini kullanan Hasan abinin yazilimi ya da Lutfu abimizin 3D yazicisi calismayacak.

Windows kerneli stabil olmayabilir fakat performans anlamiyla bi yetmezligi de yok cunku hala guncelleniyor buyukcene olmasa da. Stabilite yonunden sorunlari mevcut sadece. O kadar telemetriyi, arkaplan iscisini bana koysaniz ben de cokerim.

Amaca yonelik minimal sistemler her zaman daha mantikli ama butun dunyaya Debian kurma sansimizi yuzyillar once kaybettik.

Yani yapacak bir sey yok, sadece bu stabil olmayan meretle bogusmak zorundayiz.

Evet en azından en eski simgeleri yenisiyle değiştirseler kafi Denetim Masası açıyorsun Üst kısım Karanlık alt tarafı Beyaz sinir bozucu veya gelişmiş sistem ayarları Dosya Gezginin de bir Diske sağ tıklarken açılan menüler Çalıştır vb. küçük menülere karanlık mod desteğini eklemek ne kadar zor olabilir artık şu karanlık mod desteğini tüm sisteme getirmeleri lazım. Bunu 3. parti uygulamalar çok güzel bir şekilde yaparken Microsoft'un rezilliği diyorum ben. Örnek: Rectify 11

images.webp

O eski sembolleri hangi endustriyel programlar kullaniyor hele bi bilsen :hehehe:

Ama şunları gördüğümde tansiyonum fırlıyor :oops: 😳 😬 😬 Denetim masasını koymadım çünkü o zaten belli adamlar denetim masasının simgelerini Windows 11'e göre yenilemişler ama hala karanlık mod desteği eklememişler.

1743874212636.webp

1743874350246.webp

Bak bu menüler neyse de sağ tık ile açılan menüler siyah olsa tadından yenmez

1743874568204.webp