Hulker

Uzman
Merhaba arkadaşlar, 3 senedir online oyunlarda sinir bozucu şekilde gecikme yaşıyorum. Ping, packet loss veya sabit jitter olmamasına rağmen rakiplere vurduğum mermiler gitmiyor ve rakipleri önceden görmeme rağmen yine beni önce vuruyorlar.

Turkcell hatlı telefonumu kabloyla PC'ye bağlayıp oyun oynadığım zaman resmen oyunlarda çağ atlıyorum; tepkiler ve akıcılık inanılmaz artıyor. 80-90 ping olmasına rağmen sabit ev internetimden daha iyi. Ankastreden eve CAT6 çekmeme rağmen değişen bir şey olmadı. Eski internetim Kablonet'ti, 1 yıl kullandım. Sonra TurkNet'e geçiş yaptım, bu Kablonet'ten daha beterdi.

Sizce neden olabilir, İSS değiştirmek çözüm mü?

Bulunduğun bölgede routing çok fazla cihazla yapılıyor olabilir, ISS'lerin Looking Glass servislerini internet üzerinden kullanarak bölgen için hangi ISS'in daha az peer ile dışa çıktığını görebilir ve bu verilere göre o ISS'e geçiş yapabilirsin.

Maalesef o kadar teknik bilgim yok, nasıl yapmam gerektiğini kısaca özetliyebilir misiniz?

Bulunduğun bölgede routing çok fazla cihazla yapılıyor olabilir, ISS'lerin Looking Glass servislerini internet üzerinden kullanarak bölgen için hangi ISS'in daha az peer ile dışa çıktığını görebilir ve bu verilere göre o ISS'e geçiş yapabilirsin.
Maalesef o kadar teknik bilgim yok, nasıl yapmam gerektiğini kısaca özetliyebilir misiniz?

Muhtemelen oynadığın çok oyunculu oyunun sunucuları yurt dışında.

İnternet üzerinden "X net looking glass" aratması yaparsan bazı sonuçlarla karşılaşacaksın. Elinde yurt dışı kaynaklı bir IPv4 olması gerek. Firmaların arayüzleri üzerinden bu IPv4'e "traceroute" testi at. Traceroute testi, senin ev modeminden sunucuya kadar olan yolda paketinin kaç adet makine üzerinden aktarıldığını gösterir. Kablonet'te muhtemelen çok fazla makine göreceksin, korelasyon basit:
Fazla makine -> Fazla gecikme.

Turknet, Turk Telekom gibi firmaların looking glass'ları ile aynı istekleri at, gecikme değerlerine bak. Genelde az olanı tercih etmelisin. Burada da önerim TurkNet olur. Yurt dışı peering'leri gerçekten çok iyi.

Muhtemelen oynadığın çok oyunculu oyunun sunucuları yurt dışında.

İnternet üzerinden "X net looking glass" aratması yaparsan bazı sonuçlarla karşılaşacaksın. Elinde yurt dışı kaynaklı bir IPv4 olması gerek. Firmaların arayüzleri üzerinden bu IPv4'e "traceroute" testi at. Traceroute testi, senin ev modeminden sunucuya kadar olan yolda paketinin kaç adet makine üzerinden aktarıldığını gösterir. Kablonet'te muhtemelen çok fazla makine göreceksin, korelasyon basit:
Fazla makine -> fazla gecikme.

TurkNet, Türk Telekom gibi firmaların looking glass'ları ile aynı istekleri at, gecikme değerlerine bak. Genelde az olanı tercih etmelisin. Burada da önerim TurkNet olur. Yurt dışı Peering'leri gerçekten çok iyi.

Turknet kullanıyorum zaten ama oynanacak gibi değil maalesef, telefon internetimden bağlanıp oynuyorum yağ gibi akıyor ama Turknet'te maalesef o akıcılık yok.

Merhaba internet servis sağlayıcın kim VDSL mi fiber mi? modem/router marka modeli nedir?

TurkNet kullanıyorum zaten ama oynanacak gibi değil maalesef, telefon internetimden bağlanıp oynuyorum yağ gibi akıyor ama TurkNet'te maalesef o akıcılık yok.

Hat değerleriniz kötü olabilir modem arayüzünden hat değerlerinin fotoğrafını atar mısın?

Son düzenleyen: Moderatör: