Değerlerim bu hocam.Merhaba internet servis sağlayıcın kim VDSL mi fiber mi? modem/router marka modeli nedir?
Hat değerleriniz kötü olabilir modem arayüzünden hat değerlerinin fotoğrafını atar mısın?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerlerim bu hocam.Merhaba internet servis sağlayıcın kim VDSL mi fiber mi? modem/router marka modeli nedir?
Hat değerleriniz kötü olabilir modem arayüzünden hat değerlerinin fotoğrafını atar mısın?
Hat temiz. Dediğim tracert testini yapın onun ekran görüntüsünü atın.
Değerler on numara. Yukarıda arkadaşın bahsettiği hem de yazdığım gibi traceroute testi yapın, peering ile ilgili bir sorun olmalı bağlı olduğun santralde.
Hat güzel, kullandığınız kabloda ezilme, bükülme, kırılma gibi bir şey var mı? CAT5e mi, CAT6 mı?
Dediğim bufferbloat testini yapar mısın?
Bufferbloat a+ cıkıyor hocam ankastreden daireye CAT 6 cektirdim bir sene önce.
Bunlar oyun sunucularıyla yaptıgım tracert testleriydi hocam.Hat temiz. Dediğim tracert testini yapın onun ekran görüntüsünü atın.
Tracert testlerine bakarsan sonucu görürsün. Paketin yarı yolda bir anda çok uzağa gidiyor ya da cevap almakta çok ama çok zorlanıyor sunucu. 20-30 ms'lerden 120-150 ms arasına çıkıyor. Routingin çok kötü. ISS'in hangisiyse müşteri hizmetlerinden bir routing optimizasyonu talep et. Eğer o da çözmezse en iyi routing ve peering ISS'i şu an Turknet. Ona bir göz at.Bunlar oyun sunucularıyla yaptıgım tracert testleriydi hocam.
Zaten Turknet kullanıyorum hocam defalarca konustuk ama bir sorun yok bizde diyor.Tracert testlerine bakarsan sonucu görürsün. Paketin yarı yolda bir anda çok uzağa gidiyor ya da cevap almakta çok ama çok zorlanıyor sunucu. 20-30 ms'lerden 120-150 ms arasına çıkıyor. Routingin çok kötü. ISS'in hangisiyse müşteri hizmetlerinden bir routing optimizasyonu talep et. Eğer o da çözmezse en iyi routing ve peering ISS'i şu an Turknet. Ona bir göz at.
Ekran görüntüleriyle kanıt attın mı? Biraz daha zorlarsan destek talebin otomatik network ekibine düşüyor.Zaten Turknet kullanıyorum hocam defalarca konustuk ama bir sorun yok bizde diyor.