Hasan Merkit 44

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
Benim fikrim bu. Ara sıra bu tarz konuların onaylanmadığını görüyorum ancak "online oyunlar için" hile istemek veya teşvik etmek, oyuna ve oyunculara ciddi zarar verebilir.

Artı 17 Eksi
Bunun sınırı rekabetçi oyun olarak ekleme yapmak lazım. Şimdi CS'de hile yapmak isteyenle Forza'da yapmak isteyen aynı değil. Forza'da yapan istediği araçları almak, doldurmakken kimsenin oyun zevkini mahvederek yapmıyor. CS'de hile yaparken adamın oyun zevki baltalanıyor.
Rekabetçi ile sınırlanmamalı. Herhangi gerçek bir insana karşı bulunan tüm modlar için hile yapılamamalı.

GTA Online'da Cheat Engine ile para basmakla mevlana açmak aynı olmamalı.

"Ben niye para basmıyorum?" diye sorsam "bas o zaman." diye cevap vermezsiniz değil mi? Rockstar böyle bir şeye izin veriyor mu? Belki konuyu görse telif atacak.

Garip şeylere dava falan açıyor, orası doğru; ancak daha önce bir örneği gerçekleşti mi bilmiyorum. Ben banlanma riskini göze alıyorum, sen almıyorsan yargılamam. Ben paramı basmış, arabalarımı almış, paranın tadını çıkarıyor olurum o sırada. Oldukça büyük bir şirkete verdiğim zarar, zarar bile değil; aktif oyuncusu oluyor.