Ücretsiz Online sertifika alma rehberi

Merhaba arkadaşlar, herkesin fayda görmesini umduğum, ve ileride kariyerinize, bir yetkinlik niteliği kazandırmak açısından, yararlı olabilecek, Online olarak, Millî eğitim bakanlığı ve Bilişim teknolojileri kurumuna bağlı resmi platformların, sunduğu kurs hizmeti ile nasıl kısa sürede ücretsiz sertifika sahibi olabileceğinizi anlatacağım.
Devletin kendi bünyesine bağlı olan, 2 Farklı Online kurs platformu mevcut aşağıdan bunlardan kısa şekilde bahsettim.

hemba_logo.webp

1) Hemba ismi ile bilinen açılımı "Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı"olan, Millî eğitim bakanlığı bünyesinde, online kurs eğitimi veren ve sonrasında ufak çaplı bir sınava tabii tutarak, geçmeniz halinde anında, e-devlet üzerinden görebileceğiniz,
bir Sertifika sahibi olmanıza olanak sağlamaktadır.
Web adresi:
Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı | HEMBA
(E-devlet ile giriş sağlanmaktadır.)

Sertifika örneği:
images (2).webp

logo.webp

2) BTK Akademi olarak bilinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bağlı online Akademik eğitim sunan platform, yine Hemba gibi birbirine yakın sistemde kodlanmış olup, önce online olarak video aracılığıyla kurs alıyor, sonrasında küçük çaplı bir sınava tabii tutularak başarılı olmanız halinde, Sertifikanıza profilinizden erişebiliryorsunuz.

Web adresi:https://www.btkakademi.gov.tr
(E-devlet ile giriş sağlanmaktadır.)

Sertifika örneği:
images (3).webp

Umarım yardımcı olmuştur, takılan ve teknik problemler ile karşılaşan arkadaşlar olursa, daha detaylı şekilde yardımcı olmaya çalışırım, iyi sosyaller.

Son düzenleme:
Güzel rehber hocam elinize sağlık. Coursera da eklenebilir. Kurslar genelde 49 Dolar olarak gözükse de mali yardımdan faydalanarak tamamen ücretsiz eğitim ve sertifika alabiliyorsunuz. Okuduğum bölümle ilgisi olan bir konuyu Koç Üniversitesi tarafından hazırlanmış ders sayesinde bitirdim. Sertifikasını da ücretsiz bir şekilde vermişlerdi.

Güzel rehber hocam elinize sağlık. Coursera da eklenebilir. Kurslar genelde 49 dolar olarak gözükse de Mali yardımdan faydalanarak tamamen ücretsiz eğitim ve sertifika alabiliyorsunuz. Okuduğum bölümle ilgisi olan bir konuyu Koç Üniversitesi tarafından hazırlanmış ders sayesinde bitirdim. Sertifikasını da ücretsiz bir şekilde vermişlerdi.

Birkaç tane daha var ücretsiz sertifika veren, dediğiniz platformlar gibi ama onlar biraz daha detaylı ve genel amaçlı herkesin kolayca üye olabileceği, platformları öncelikli yapmak istedim sonradan detaylı bir rehber de ekleyebilirim teşekkürler.