ONT cihazındaki fiber optik kablo doğrudan SFP+ soketine takılırsa çalışır mı?

Neden ki hocam sonuçta direkt çalışacak ise PPoE ve şifre ile sorun yok.

1. Gereksiz masraf. 2. Sana hiçbir hız katkısı yok; eskiden SFP ile 1300 MBPS alabiliyorduk. 3. ONT ile kullanım daha kolay. 4. SFP alsan bile sadece PPPoE bilgilerin ile bağlanamazsın; önce şu anki ONT içinden bilgileri çalman lazım. Kısaca ONT kullan, kafan rahat olsun.

Türkiye altyapısı ile uyumlu SFP bulmak zor iş; ayrıca eskisi gibi 1300 Mbps alamıyorsunuz, tamamen boşa masraf.
Doğrudur hocam zaten niyetim sadece çalısması ya üstünde gözüm yok 1300 Mbps falan
Gereksiz masraf olur gerçekten. Router + modül almak. Kablonet'in routerları dandik olmasa ONT cihazı olmadan tek cihazla veriyor interneti güzel bir şey aslında keşke bütün firmalar öyle yapsa.
Oda doğru ama çok bir masrafı yoktur diye tahmin ediyorum az önce videoda gördüm recep baltaş Huawei SFP kullanıyordu onu bende akşam olur aslında

Anladım hocam @kompetankedi o zaman ONT ile devam edeyim ama benim niyetim aslında routerda 2 tane 10 gigabit veya 5 gigabit portu olsun yani hem interneti WAN kabloduna 10 gigabit ile bağlıyım hem de PC'ye lan kablosuyla 10 gigabit olarak bağliyim diğer türlü olursa sadece Wi-Fi 10 gigabit olur PC'ye 2.5 GB internet gider.

4. Yanlış bilgi sanırım Türknet'te geçerli değil. Diğerlerinde öyle. ONT berbat ve başa bela bir şey biraz değseniz sapıtıyor.

PC portun 10 gigabit mi ki ?

PC portun 10 Gigabit olmadığı için hiçbir işe yaramaz hocam, gereksiz masraf, gereksiz işler. Siz ONT ile kurun, keyfinize bakın, bu kadar kasmayın. Kurumsal internet mi kuruyoruz?

Gelecek açısından routeri kurmaya çalışıyorum hocam PC portum 5 gigabit.
Çok gelecek açısından değil o. Sadece internet hızı için değil ki o portlar o kadar yüksek konmasının sebebi çoklu cihazlar arasında yerel ağ paylaşımı hızlı olsun diye de konuyor. Temiz bir setup istiyorsun diye SFP mantıklı dedim. @kompetankedi dediği gibi ONT + cihaz kullan. Türknetin verdiği Vantiva’yı da evin başka bir köşesine taşı Acces point yap. Çift ağ olsun mesh almana da gerek kalmaz.

Bir de bahsettiğin Asus router 20K mı fiyatı? Değmez.

Son düzenleme:

Evet bayağı tuzlu fiyatı var oda 10 gigabit SFP portu var diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…