İyi akşamlar. Filo önünüze bu 4 aracı koysa hangisini tercih ederdiniz? Araçların çıkarabileceği kronik sorunların masrafı cebinizden çıkmıyor. Arkadaşlarla tartıştık bu konuyu. Fikirlerinizi merak ediyorum. Burada tercihim sanırım Corsa olurdu. Tasarım ve kullanım olarak sevdiğim bir araç. Sorunlarına değinmiyorum çünkü filo aracı olacak ama boyumdan dolayı çok dar Corsa. O yüzden 2. olarak da Clio tercih ederdim. Sırf tasarımına bayılıyorum diye. :D sandero hakkında yorumum yok. Motor kombinasyonu çok yeni. Denemedim, bilmiyorum.

İ20'yi de sevmediğimden dolayı eledim.
  • Sandero expression 1.2 TCe.
  • Clio v 1.0 TCe evolution.
  • Opel Corsa F 1.2 puretech Edition paket 100.
  • Hyundai I20 1.0 tgdi 100 jump.

Tamamen şahsi ve zevki düşüncemi paylaşarak söylüyorum Opel alırdım. Sanderolar da güzel ama ben kullanmış biri olarak pek ısınamadım. Clio zaten hoşuma giden bir araç değil isteyen istediği özelliği sayabilir o tarz araçlar genelde hoşuma gitmiyor ama Opel daha deneyimlenebilir görünüyor. Marka bazlı çok şikayetleri var ama zamanının efsanelerini de çıkmışlığı oldu. Zaten ezelden bu güne en çok dile gelen şikayeti arıza açması değil arıza çıktıktan sonra sanayide diğer araçlara göre daha masraflı olması ama filo için yeni model bir araç seçtiğini varsayarsak çok da mühim değil otoban faresi olanlardan almıyorsun sonuçta.

1.2 TCe'ler genel olarak problemli motorlar. Yağ yakma sorunları görülüyor.
Clio 1.0 Turbo wastegate başta olmak üzere bayağı fazla kronik sorunlara sahip araç. 0.9 TCe'ler çok çok daha sağlam.
Opel Corsa 1.2 için her 30-40 binde bir kayış değiştireceksin temizleteceksin doğru yağ kullanıcaksın çok fazla kollaman üstüne düşmen gerekiyor ihmale gelmez.
Hyundai I20 1.0 tgdi 1.0 motorlar arasından en sorunsuz motordur. Biraz titreşimli çalışır ama güncel bütün 3 silindir motorların hepsi böyle maalesef. Ha bir de 50-60 binde dct şanzımanın kavraması var çok fazla trafik görmeyen yerde kullanıyorsam daha uzun gider tabiikide.

Ben Hyundai I20'den yanayım.
HR12 olan 1.2 demek istemiştim. Hocam yanlış anladınız. Araçların çıkarabileceği sorunlar baş ağrıtmayacak. Yolda bıraktığı an atıyorum altınıza Polo'yu verecekler. Kroniklerden ötürü diğer durumlara göre tercih etme sebebinizi sordum.
Tamamen şahsi ve zevki düşüncemi paylaşarak söylüyorum Opel alırdım. Sanderolar da güzel ama ben kullanmış biri olarak pek ısınamadım. Clio zaten hoşuma giden bir araç değil isteyen istediği özelliği sayabilir o tarz araçlar genelde hoşuma gitmiyor ama Opel daha deneyimlenebilir görünüyor. Marka bazlı çok şikayetleri var ama zamanının efsanelerini de çıkmışlığı oldu. Zaten ezelden bu güne en çok dile gelen şikayeti arıza açması değil arıza çıktıktan sonra sanayide diğer araçlara göre daha masraflı olması ama filo için yeni model bir araç seçtiğini varsayarsak çok da mühim değil otoban faresi olanlardan almıyorsun sonuçta.
Opel benim de en yakın hissettiğim araç ya ama Şöför koltuğunda oturduğumda arka koltuk iptal oluyor. Küçük geliyor. Clio o yönde daha ferah.

Sandero seçerdim. Motor mekanik falan seçimimle alakası yok ben yere basık arabaları sevmiyorum. Küçüklüğümden beri Fiorino-doblo ikilisinden başka bir şeye binmediğim için alçak arabalar basıyor beni.