Konu Başlıkları Gizle
Herkese merhaba,
Yakın zamanda bir Apple TV ve iki adet HomePod mini almayı planlıyorum. Bu sistemde televizyonun sesini HomePod’lara aktarabilmek için HDMI ARC veya eARC desteği gerekiyor. Ancak televizyonumla ilgili bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım.
Kullandığım TV:
Yaşadığım durum:
Sormak istediğim sorular:
Aynı durumu yaşayan ya da bu model hakkında bilgisi olanların tecrübelerini paylaşmasını çok isterim.
Şimdiden teşekkür ederim!
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba,
Konuyu takip edenler ve gelecekte bu başlığa denk gelecekler için durumu güncellemek istiyorum.
Ürünleri aldım:
Ayrıca deneme yanılma yoluyla öğrendim ki, HDMI 3 portu ARC desteğine sahip. Bu porta Apple TV’yi bağladım ve HomePod mini’lerle birlikte sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Sonuç olarak:

Yakın zamanda bir Apple TV ve iki adet HomePod mini almayı planlıyorum. Bu sistemde televizyonun sesini HomePod’lara aktarabilmek için HDMI ARC veya eARC desteği gerekiyor. Ancak televizyonumla ilgili bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım.
Kullandığım TV:
- Onvo OV58350 – 58" 4K Ultra HD Android TV
Yaşadığım durum:
- Ayarlarda HDMI ARC seçeneği sadece HDMI CEC kapalıyken görünüyor, ama erişilemiyor (gri).
- HDMI CEC'yi açınca bu sefer ARC seçeneği tamamen kayboluyor.
- HDMI portlarının hiçbirinde "ARC" ibaresi yazmıyor.
- İnternette bazı kaynaklar bu modelin ARC desteklediğini söylüyor ama resmi ya da net bir açıklamaya ulaşamadım.
Sormak istediğim sorular:
- Bu televizyon gerçekten HDMI ARC destekliyor mu?
- Daha önce bu modelle HomePod veya ARC destekli ses sistemi kullanan var mı?
Aynı durumu yaşayan ya da bu model hakkında bilgisi olanların tecrübelerini paylaşmasını çok isterim.
Şimdiden teşekkür ederim!
Güncelleme ve Çözüm:
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba,
Konuyu takip edenler ve gelecekte bu başlığa denk gelecekler için durumu güncellemek istiyorum.
Ürünleri aldım:
- Apple TV 4K
- 2 adet HomePod mini
Ayrıca deneme yanılma yoluyla öğrendim ki, HDMI 3 portu ARC desteğine sahip. Bu porta Apple TV’yi bağladım ve HomePod mini’lerle birlikte sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Sonuç olarak:
- Onvo OV58350 modeli HDMI ARC destekliyor.
- ARC özelliği, bazı cihaz bağlantıları nedeniyle devre dışı kalabiliyor gibi görünüyor.
- Şu an Apple TV + HomePod mini sistemiyle sorunsuz çalışan bir kurulumum var.
Son düzenleme: