Yer
Unknown
Esenlikler,

Geliştirme süreçlerimi biraz daha hızlandırmak ve bazı işlerimi otomatikleştirmek için bu iki yapay zeka asistanından birini kullanmayı düşünüyorum. Aslında ikisini de kullanabilirim, lakin yine de sizlerin değerli fikirlerini almak istedim. Özellikle modern web geliştirme projeleri ile uğraştığım için (yakın zamanda mobil uygulama, masaüstü uygulamaları vb. alanlara geçiş yapacağım) benim için önemli olan kısım yapay zekanın projenin amacını, bağlamını ve dosya yapılarını iyi kavrayabilmesi.

Karmaşık kodları, komponentleri yazarken veyahut bir koddaki hataları vs. çözerken hangisi daha iyi performans gösterip, sorunları daha hızlı çözüyor? Buradaki asıl mesele hangisinin gerçekten işe yarayan, temiz ve hatasız kodlar ürettiği. Forum ahalisinden bu iki aracı da deneyimlemiş olanların veya aktif olarak projelerinde kullananların yorumlarını merak ediyorum. Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyor, iyi sosyaller diliyorum :)

Claude kullanıyorum. Fakat çoğu zaman kopyala yapıştır yapmak mantıklı olmuyor. Düzeltmeler gerekiyor. Yapay zekanın hatasından dolayı değil de projeye uyumluluk açısından düzeltmeler yapıyorum.

Codex 5.2 ile çok fena ilerledim bir süre. Claude geride kalmıştı ama Claude Free plandı. Codex sonradan biraz zortladı.
Claude kullanıyorum. Fakat çoğu zaman kopyala yapıştır yapmak mantıklı olmuyor. Düzeltmeler gerekiyor. Yapay zekanın hatasından dolayı değil de projeye uyumluluk açısından düzeltmeler yapıyorum.
Aslında ikisini de kullanmak gerekli diye düşünüyorum. En azından kodlama yaparken yardım almak amacıyla da olsa kullanabilirim bence. Örneğin Codex'in yazdığı kodu Claude'a atıp doğrulamasını yaptırmak veya yanlış bir kısım varsa onu düzeltmek amacıyla kullanabilirim. Bakalım, ikisini de deneyeceğim :)

Aslında ikisini de kullanmak gerekli diye düşünüyorum. En azından kodlama yaparken yardım almak amacıyla da olsa kullanabilirim bence. Örneğin Codex'in yazdığı kodu Claude'a atıp doğrulamasını yaptırmak veya yanlış bir kısım varsa onu düzeltmek amacıyla kullanabilirim. Bakalım, ikisini de deneyeceğim :)
İlk dönemlerde bu dediğiniz senaryo daha optimaldi ancak şu anda AI alanının mihenk taşlarından Karpathy bile koda müdahale edilmemesini öneriyor, kodu kontrol edip okuyun ancak düzelltirmeyi yine agentlara yaptırın aksi takdirde kod bağlamını kaybedip kodunuzu daha kötü noktalara evriltebiliyor.