Başarılı bir şekilde macOS Sonoma kurdum ama bazı performans sorunları yaşamaya başladım. Bütün kextsleri güncelledim. Hoparlörden ses cızırtılı geliyor, bunu nasıl çözebilirim? Google Chrome'da kasmalar yaşıyorum, Safari ile aynı hızda değil.
Chrome'da donanım hızlandırması tabanlı kasmalar mı yaşıyorsun yoksa web veya crash gibi mi? Cızırtılı ses sorununu çözmek için ses kartının modeline göre layout-id denemeleri yapman lazım. Bu gibi konularda her seferinde tüm sistem özelliklerini paylaşman konu içeriği ve devamlılık için iyi olur. Windows yüklü ise Windows'tan direkt modeline bakabilirsin veya sadece macOS yüklediysen Hackintool'dan bi' kontrol et istersen.
Chrome'da donanım hızlandırması tabanlı kasmalar mı yaşıyorsun yoksa web veya crash gibi mi? Cızırtılı ses sorununu çözmek için ses kartının modeline göre layout-ID denemeleri yapman lazım. Bu gibi konularda her seferinde tüm sistem özelliklerini paylaşman konu içeriği ve devamlılık için iyi olur. Windows yüklü ise Windows'tan direkt modeline bakabilirsin veya sadece macOS yüklediysen Hackintool'dan bi' kontrol et istersen.
Donanım tabanlı kasmalar yaşıyorum. Safari'yi büyütüp küçülttüğümde akıcı bir şekilde oluyor ama Google Chrome'da ise kasmalar yaşanıyor. Layout-ID config.plist'in için de mi? Eğer öyleyse hangi kısımda aşağıya görseller ekledim yardımcı olur musunuz?
PCI/PnP kısmından bakabilir misin? Boot-args > alcid=X olarak configte bulunur. X herhangi bir değer olabilir. 1, 3, 11, 97 vb. Bu değerleri ALC modeline göre deneyeceksin fakat önce modelini öğrenmek lazım.
PCI/PnP kısmından bakabilir misin? Boot-args > alcid = X olarak Config'te bulunur. X herhangi bir değer olabilir. 1, 3, 11, 97 vb. bu değerleri ALC modeline göre deneyeceksin fakat önce modelini öğrenmek lazım.
Yanlış anlamışsın, ben açıklayamadım sanırım. AIDA64'teki Ses > PCI/PnP kısmından ses kodek modelini öğrendikten sonra sana vereceğim değerleri boot-args'taki alcid değeri ile değiştireceksin. Örnek olarak sende şu an alcid=1 ise, onu vereceğim herhangi bir değer yapıp sistemi yeniden başlatarak sesi deneyeceksin.
Yanlış anlamışsın, ben açıklayamadım sanırım. AIDA64'teki ses > PCI/PnP kısmından ses kodek modelini öğrendikten sonra sana vereceğim değerleri boot-args'taki alcid değeri ile değiştireceksin. Örnek olarak sende şu an alcid = 1 ise, onu vereceğim herhangi bir değer yapıp sistemi yeniden başlatarak sesi deneyeceksin.
Native macOS HD audio for not officially supported codecs - acidanthera/AppleALC
github.com
Destek almaya çalıştığın diğer forumda USB tabanlı kart olduğu söylenmiş ve USB mapping ile kullanabileceğini belirtmişler. Eğer öyle ise şu konuya göz atabilir misin?
USB haritalandırma işlemi aslında macOS'a USB portlarımızı tanımlayıp, bu portların hangi tip olduğunu bildirmek. USB haritalandırması yapmamızı gerektiren sebepler ise:
macOS, hangi tip USB portuna sahip olduğunuzu belirlemede oldukça başarısız
Bazı portlar kendi hızlarının altında çalışabilir(3.1 portların 2.0 hızında çalışması)
Bazı portlar direkt çalışmayabilir
Bluetooth çalışmayabilir
Handoff gibi bazı servisler olması gerektiği gibi çalışmayabilir
Uyku modu çalışmayabilir
Hot-Plug çalışmaz
XhciPortLimit veri...
En son çare AppleALC yerine VoodooHDA kullanmayı denersin artık.