Reki

Çalışkan
DMCA (Allah'ın belası) yüzünden kaldırılan OpenHashTab v3.1.1 adlı programın indirme linklerini veriyorum.
Hash doğrulama programıdır. Diğer Hash doğrulama programlarının aksine MD5, SHA256, SHA512 doğrulamalarını aynı anda veriyor ve Windows'un sağ tık menüsüne entegre olarak çalışıyor.

x64 bit işlemci ve tüm kullanıcılar için kurulum dosyası:

Kod:
sha256:abd24e22853404d7468e461521694c6295740b5eef7aabda3dbcd548c09cf67f
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
x64 bit ARM işlemci ve tüm kullanıcılar için kurulum dosyası:

Kod:
sha256:b72344e36c1d398a859ff78380a0129e617686df6c9e5230e466d06c56b282e9
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
x86 bit (x32 bit) işlemci ve tüm kullanıcılar için kurulum dosyası:

Kod:
sha256:51c0c1e9936b77f4ee9ad6a6bee225fcb0b37ece38153e1006a5b6ef9f5a7f66
x64 bit İşlemci ve geçerli kullanıcı için kurulum dosyası:

Kod:
sha256:bf7cf26ab12428bdf3f4b7a130f73c34d7f20e586b5673b604281c0f80ada30f
x64 bit ARM işlemci ve geçerli kullanıcı için kurulum dosyası:

Kod:
sha256:eb47ce2824dd5446030f405f15e773a94bc8b719128be7bf502aead7aa063bad
x86 bit (x32 bit) işlemci ve geçerli kullanıcı için kurulum dosyası:

Kod:
sha256:943187a51e71a413b2c6b1fbd2cfb0844d21f121d22b86440fab3aa66fa6a4bc
Hepsi bir arada paket:
Kod:
SHA256: f1ea981e29d74aa328198b500830c2c26053ca05493cb3b96be76b9366ca1f34
(Sıkıştırılmış dosyanın hashi)

Bulunan dosyaların SHA256 değerleri resmî sayfayla uyuşmaktadır. Dosyaların sayfadaki dosyalarla aynı olduğu kontrol edilmiştir.

Kaldırılan sayfanın kopyası:
https://web.archive.org/web/20260428132657/https://github.com/namazso/OpenHashTab/releases
Kaldırılan sayfa (kaynakça):
https://github.com/namazso/OpenHashTab/releases

Ufak bir Google sorgusu sonucu bunu görüyoruz. Adamın biri public olmayan kodum çalındı deyip kanıt sunmuş, kabul edilmiş. Sorun ne?

Bağlam menüsüne entegre en bilinen hash algoritmalarını hesaplayan bir program yapmak büyülü bir şey değil. HashCheck'i örnek kabul edersiniz herhalde.

Ufak bir Google sorgusu sonucu bunu görüyoruz. Adamın biri public olmayan kodum çalındı deyip kanıt sunmuş, kabul edilmiş. Sorun ne?
Bir sorun olduğu ile ilgili bir şey yazmadım, DMCA'ya laf ettim sadece. DMCA yüzünden bir çok mod kaldırıldı, bu program da kaldırılınca öyle yazdım. :)
Bağlam menüsüne entegre en bilinen hash algoritmalarını hesaplayan bir program yapmak büyülü bir şey değil.
Büyülü bir şey olduğunu iddia etmedim, programın işlevini anlattım ilk gelen "bu ne ola ki?" diye sormaması için. "Diğer Hash doğrulama programlarının aksine MD5, SHA256, SHA512 doğrulamalarını aynı anda veriyor" kısmı bu programa özgüydü onu belirttim.

Daha iyi alternatif varsa yazabilirsin. Ona da bakarım.

Bu konuyu indirme linklerine ulaşmak mümkün olmadığı için açtım, tanıtım vs değildir. Konu açılmadan önce moderasyondan gerekli izin alınmıştır.

Son düzenleme:
Büyülü bir şey olduğunu düşünmüyorsanız kaç yıllık işletim sisteminde kaç yıllık algoritmaları tek seferde gösteren programa neden bu kadar şaşırıyorsunuz? Başkasının aklına daha önce gelmesi çok olası değil mi? Kaldı ki bir insanın neden bir dosya için birden çok hash'e ihtiyacı olur anlamıyorum, olayı eşsiz olması değil mi?

Daha önce söylediğim gibi HashCheck'te olması lazım. Kabaca bakınca 7-Zip plugin'i olarak varmış, GtkHash varmış.

Moderatörleri de anlamıyorum. Şurada kısa süre önce forum destekli geliştirilen eklenti için DMCA atılmıyor muydu? Binary sunulabilen bir şey olsa birileri arşivleyip dağıtımını yapsa hoş karşılanır mıydı? Adam orada olanın yeterince aynısını yapmış, bir araç aracılığıyla gizli şekilde dağıtılan içeriği kullanmış. Daha doğrusu bunu iddia etmiş ve kabul edilmiş. Bizim devlet organları gibi her başvuru en ufak inceleme olmaksızın işleme konulmuyor diye biliyorum. Demek yarın bir gün bizim fikri mülkiyetimiz çalınsa Techolay bunun yayılmasına yardım edecek.

Büyülü bir şey olduğunu düşünmüyorsanız kaç yıllık işletim sisteminde kaç yıllık algoritmaları tek seferde gösteren programa neden bu kadar şaşırıyorsunuz?
Şaşırdığımla ilgili bir şey demedim, kullandığım diğer programlarda her hash değerini tek seferde göremiyordum. BU programda hepsini aynı anda gösteriyor. Bir siteye upload yaparken 3 kere hash hesaplama yapmak yerine tek seferde SHA256, MD5, SHA1 vb değerleri gösteriyor, yararlı bir özelllik olduğu için ayrıca belirtmek istedim.
Daha önce söylediğim gibi HashCheck'te olması lazım. Kabaca bakınca 7-Zip plugin'i olarak varmış, GtkHash varmış.
Hashcheck kullanmadım bilmiyorum, ancak github'da 2016'dan beri güncelleme almamış, şuan güncel bir sisteme kursan çalışır mı, şüpheli açıkçası. 7zip pluginine bakacağım, alternatif iyidir.
Moderatörleri de anlamıyorum. Şurada kısa süre önce forum destekli geliştirilen eklenti için DMCA atılmıyor muydu? Binary sunulabilen bir şey olsa birileri arşivleyip dağıtımını yapsa hoş karşılanır mıydı? Adam orada olanın yeterince aynısını yapmış, bir araç aracılığıyla gizli şekilde dağıtılan içeriği kullanmış. Daha doğrusu bunu iddia etmiş ve kabul edilmiş. Bizim devlet organları gibi her başvuru en ufak inceleme olmaksızın işleme konulmuyor diye biliyorum. Demek yarın bir gün bizim fikri mülkiyetimiz çalınsa Techolay bunun yayılmasına yardım edecek.
Konu kaybolan dosyaların bulunması için açılmıştır ve herhangi bir art niyet niteliği taşımamaktadır. Techolay isterse konuyu silebilir veya düzenleyebilir, kendi kararı. Archive.org mantığı ile aynı şeyi yaptım, archive.org'da pek çok bulunmayan eski oyun, yazılım var. Sizin mantığınıza göre ilerleyeceksek archive.org da hırsız.

archive.org robot. Çeşitli içerikler yasa altında koruma olarak barındırılabiliyor. Uygunsa telif sahibi şikayet edip kaldırabilir. Siz bilerek ve isteyerek bunu yapıyorsunuz. Kaldı ki başkalarının yanlış yapması yanlış yapmayı haklı çıkarmaz. Umarım bir gün birisi sizin fikri mülkiyetinizi alıp dağıtımına yardım eder de nasıl bir şey olduğunu anlarsınız.

Robot derken? Oraya her bir kullanıcı yükleme yapıyor isterseniz siz de yükleme yapabilirsiniz.
Çeşitli içerikler yasa altında koruma olarak barındırılabiliyor.
Ben de koruma amacıyla paylaştım, aynı içeriği archive.org'da paylaşsam "koruma" oluyordu, burada paylaşınca "hırsızlık oldu" Doğru bu anladım?
Uygunsa telif sahibi şikayet edip kaldırabilir. Siz bilerek ve isteyerek bunu yapıyorsunuz. Kaldı ki başkalarının yanlış yapması yanlış yapmayı haklı çıkarmaz. Umarım bir gün birisi sizin fikri mülkiyetinizi alıp dağıtımına yardım eder de nasıl bir şey olduğunu anlarsınız.
Uygunsa burada da telifin sahibi şikayet edip kaldırabilir. Moderasyon konunun yanlış olduğunu düşünüyorsa konuyu kaldırabilir.
Bu programı bulmak zordu, bulunmasını kolaylaştırdım. Biraz araştırma ile aynı dosyaları internette bulabilirsiniz.

İzinsiz kod kullanımından dolayı telif yediğini bilmiyordum (bilerek isteyerek çalıntı kod içeren programı internete yaymadım)

Ben isim benzerliği gibi kıytırık bir sebepten dolayı telif yemiştir diye düşünüyordum. Hakkında araştırma yaptım ancak kaynak bulamadım. Kod kullanımından dolayı telif yediğini bilseydim paylaşmamayı düşünürdüm. (konuyu sildirmek için raporlayabilirim)

Programı ben mi yaptım? Hayır.
İlk paylaşan, internette yayan ben miyim? Hayır, ben de başka bir siteden indirdim.
Adamın kodunu ben mi kopyala yapıştır yaptım? Hayır.
Şunu da söyleyeyim;

Dijital bir materyalin izinsiz kullanım oranını artırmış oldum, bu yaptığım hırsızlık değil izinsiz kullanımı arttırmaktır. Bu konuda biraz hatalıyım. Dijital materyali kopyala yapıştır yapmak hırsızlık mıdır o da ayrı bir tartışma konusu, ben gta 2 oynamak istiyorum diyelim.
Satılan platform yok, kendim kullanmak için crack indirince hırsız mı oldum? Bu da aynı şey.

Robot derken? Oraya her bir kullanıcı yükleme yapıyor isterseniz siz de yükleme yapabilirsiniz.
Kaydettiğiniz içeriği analiz edemez diyorum ama daha onu bile anlamıyorsunuz. Fikri mülkiyetten anlamanızı beklemem hayatdı sanırım.

Haklısınız, paylaşın gitsin. Battı balık yan gider.

Kaydettiğiniz içeriği analiz edemez diyorum ama daha onu bile anlamıyorsunuz. Fikri mülkiyetten anlamanızı beklemem hayatdı sanırım.

Haklısınız, paylaşın gitsin. Battı balık yan gider.
"Kaydettiğiniz içeriği analiz edemez diyorum" Öyle mi, bunu nerede yazdın?

Telepati gücümü kullanarak "sihirli" bir şekilde senin zihnine girmemi ve bilgiyi oradan almamı mı bekliyorsun? Enteresan.

"Kaydettiğiniz bilgiyi analiz edemeyeceği" ile ilgili bir bilgi önceki mesajda yok.

Robot deyince "siteyi kaydet" tuşuna bastığın zaman arkada çalışan gibi bir sistemi düşünüyorum.

Aynı şekilde sadece robot gibi bir sistem de yok.

Siteyi robotlar yönetiyor analiz yok demek kadar saçma bir argüman yok.

Önceki mesajında dedin, "Uygunsa telif sahibi şikayet edip kaldırabilir." Bu bildirimi ve virüs kontrolü gibi hassas konuları robotların tek başına halletmesi imkânsız.

Hiç mi yetkili yok, hiç mi çalışan yok koca sitede? Kaç tane virüslü şey raporladım hepsi de siteden silindi, analiz olmasaydı silinmezlerdi.

Okuma anlama ve iletişim konusunda ciddi sorun yaşıyorsun cevap vererek asıl hata eden benim.

"Hakkında araştırma yaptım ancak kaynak bulamadım. Kod kullanımından dolayı telif yediğini bilseydim paylaşmamayı düşünürdüm." "İzinsiz kod kullanımından dolayı telif yediğini bilmiyordum (bilerek isteyerek çalıntı kod içeren programı internete yaymadım)" Yazmışım daha ne diyeyim? Fikri mülkiyet falan kime ne anlatıyorsun?

Fikri mülkiyet diyerekten her içeriğini lisanslı mı kullanıyorsun çok merak ediyorum.

Son düzenleme: