Anladım hocam peki VeraCrypt yönetmesi zor mudur birde yedeklemesi tam nasıl yapılıyor o konuda kafam karışıyor ben 3 farklı depolamada saklayacağım bilgisayarda telefonda ve USB bellekte.Android hakkında bilgim yok. OpenSSL için Android'de Termux kullanılabilir ama zahmetli olur.
Veracrypt birden fazla teknikle ve iç içe farklı algoritmalarla bir sanal disk dosyası oluşturur veya bir diske doğrudan yazar.
OpenSSL ise sadece dosyayı şifreler.
Veracrypt de hidden volume özelliği ile girdiğiniz şifreye göre farklı bir disk açabilirsiniz.
Mesela biri size zorla şifrenizi girdirse siz önceden belirlediğiniz sahte şifreyi girdiğinizde sahte bir bölüm açılır.
Detaylar
Kim cevapladı?Sadece bir dosya oluşturuyor o dosyayı istediğiniz yere kopyalayabilirsiniz. Grafiksel arayüzde yönergeler var. Kullanımı kolay.Anladım hocam peki VeraCrypt yönetmesi zor mudur birde yedeklemesi tam nasıl yapılıyor o konuda kafam karışıyor ben 3 farklı depolamada saklayacağım bilgisayarda telefonda ve USB bellekte.
Tamam hocam teşekkür ederim ben CryptoMator denemiştim onun gibi sanmıştım onda bir sürü dosya vardı bunda tek dosya ise daha kolay olur.Sadece bir dosya oluşturuyor o dosyayı istediğiniz yere kopyalayabilirsiniz. Grafiksel arayüzde yönergeler var. Kullanımı kolay.
Tamam hocam teşekkür ederim ben CryptoMator denemiştim onun gibi sanmıştım onda bir sürü dosya vardı bunda tek dosya ise daha kolay olur.
Kriptomator Android'de ücretli bir de. Eğer parasını verirseniz belki Android kullanımı kolay olacağı için veracryptden avantajlı olur. Ama veracrypt her türlü daha güvenli.
Hocam yazılım karışık geldi OpenSSL ile devam edeceğim.Kriptomator Android'de ücretli bir de. Eğer parasını verirseniz belki Android kullanımı kolay olacağı için veracryptden avantajlı olur. Ama veracrypt her türlü daha güvenli.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-