Görkem Gedik
Uzman
Bir bütçem yok. Olabilecek en ucuz F/P modemi almak istiyorum. Köyde sadece yazın idarelik kullanacağım için en ucuzundan almak istiyorum.
P2812 tercih edebilirsiniz. ADSL/VDSL bir modem ancak Wi-Fi çalışmıyor diye biliyorum. O yüzden alırken yanına bir adet de router alın derim.
Hocam Wi-Fi'yı çalışan bir modem önerebilir misin extra uğraşmak istemiyorum.
Bulabilirseniz eğer fritzbox modemler mevcut ve bunlara OpenWrt kurulabiliyor. OpenWrt, DSL modemler için biraz sınırlı hocam. Genelde lantiq DSL kontrolcüsü olan cihazlara kuruluyor. Yardımı olur mu bilmiyorum ama OpenWrt olmasa dahi HG658 V2 cihaz oldukça kaliteli çalışıyor.
Olabildiğince işte elde ayakta en ucuzu P2812 var ama dediğim gibi Wi-Fi yok. O biraz sıkıntılı.
Hocam 800 TL oldukça kazık fiyat. Ben kendimkini 250 TL'ye almıştım.https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ufferbloat-roblox-vs-30-adet-1228273811/detay hocam bu nasıl sizce? Wi-Fi olduğunu söylüyor.
OpenWrt kurma isteğiniz zapret içinse VDSL bir Keenetic router alıp opkg ile zapret kurabilirsiniz.
Zapretten çok bufferbloat için istiyorum. Köyde zaten internet kötü bir nebze rahatlatır diye düşündüm.
O zaman modemin yanına router almanı öneririm ben TD-9970V3 modemimin yanına Xiaomi AX3000t routerı aldım ve OpenWrt kurup kullanıyorum ayrıca modem almana gerek yok.