yamppi

Uzman
ONT: ZTE Zxhn F601
Modem: Vantiva EGA225CTRN3
Bağlantı türü: DHCP

TurkNet GigaFiber kullanıyorum ve hızım 1000/1000 bu hızlara uyum sağlayabilecek, OpenWrt destekli SQM ve Bufferbloat için router önerisi istiyorum.

ONT: ZTE Zxhn F601.
Modem: Vantiva EGA225CTRN3.
Bağlantı türü: DHCP.

TurkNet GigaFiber kullanıyorum ve hızım 1000/1000 bu hızlara uyum sağlayabilecek, OpenWrt destekli SQM ve bufferbloat için router önerisi istiyorum.

1000 Mbit de SQM yapmak için Pi 5 veya Intel işlemcili bir mini PC'ye ihtiyacın var sonrda o cihaza AP takıp interneti kablolu ve kablosuz olarak yayman lazım.

1000 Mbit de SQM yapmak için Pi 5 veya Intel işlemcili bir mini PC'ye ihtiyacın var sonrda o cihaza AP takıp interneti kablolu ve kablosuz olarak yayman lazım.
fiyat performans bi şekilde çözenin bir yolu yok mu bunu?

bunu araştırdım open wrt desteği tam değil sıkıntılı vs diyolar.

Hocam evde duran boş laptop ya da mini PC varsa ona OpenWrt kurun yoksa Pi 5 en mantıklısı.

Router harici işler içinde kullanmak için Pi 5 mantıklı ama 4 GB versiyonu 6. 300 TL bir de ekstra adaptör USB Ethernet vs toplam 7. 500 TL civarı bir şeye maal olacak.

Ucuz yollu normal kullanımda 1000/1000 alan ama SQM açtığımda 1000/1000 olmasa bile 300-500Mbps arası hız alabileceğim OpenWrt destekli bir router yok mu? Sadece oyun oynamak istediğim günlerde açarım özelliği.

TP-Link Archer AX23 alacağım şu an piyasadakiler V2 olduğu için desteği yok, Xiaomi Mi 4A giga router chipset değiştiği için desteklemiyor, WR3000 V1 ülkede yok direkt sadece v2'si satılıyor yine v2'si desteklemiyor kafayı yiyeceğim özellikle OpenWrt destekli hiçbir modemi satmama kararı almışlar gibi hiçbir model bulamıyorum.

Son düzenleme:
Router harici işler içinde kullanmak için Pi 5 mantıklı ama 4 GB versiyonu 6. 300 TL bir de ekstra adaptör USB Ethernet vs toplam 7. 500 TL civarı bir şeye maal olacak.

Ucuz yollu normal kullanımda 1000/1000 alan ama SQM açtığımda 1000/1000 olmasa bile 300-500Mbps arası hız alabileceğim OpenWrt destekli bir router yok mu? Sadece oyun oynamak istediğim günlerde açarım özelliği.

TP-Link Archer AX23 alacağım şu an piyasadakiler V2 olduğu için desteği yok, Xiaomi Mi 4A giga router chipset değiştiği için desteklemiyor, WR3000 V1 ülkede yok direkt sadece v2'si satılıyor yine v2'si desteklemiyor kafayı yiyeceğim özellikle OpenWrt destekli hiçbir modemi satmama kararı almışlar gibi hiçbir model bulamıyorum.

Cudy modelleri Amazon'da satıştaydı fiyatları da çok uygundu onların OpenWrt desteği olması lazım.

AX23 uzakdur Xiaomi AX3000t bakabilirsin.

Cudy modelleri Amazon'da satıştaydı fiyatları da çok uygundu onların OpenWrt desteği olması lazım.
O markanın modellerine baktım ama modellerin sadece V1'i destekliyormuş V2 denk gelirse desteklemiyor alırken nereden anlayabilirim ki V1 mi V2 mi olduğunu.

AX23 uzakdur Xiaomi AX3000t bakabilirsin.

Xiaomi Router AX3000T bunda sorun yok gözüküyor destekliyormuş fiyatı da 2399TL. İşlemcisinin hızı 1000/1000 kaldıramaz muhtemelen SQM açıkken ama sadece oyun oynadığım sıralar açsam 300-500 arasına düşse hız çok bir sorun olacağını sanmıyorum.​

Şimdilik aklımda dursun bu router eğer uygun fiyatlı bir minipc veya pi 5 bulursam ilk önceliğim Raspberry Pi 5 olacak.

Son düzenleme: