Emin37

Çalışkan
Merhaba,

OpenWrt üzerinde bir router projesi üzerinde çalışıyorum. Cihazımda yalnızca tek bir Ethernet portu mevcut.

Sormak istediğim:

• OpenWrt tek Ethernet portu ile hem WAN hem lan trafiğini yönetebilir mi?
  • Bu senaryoda VLAN veya bridge yapılandırması gibi özel ayarlar gerekli midir?
  • Performans veya stabilite açısından tek port kullanımı sorun yaratır mı?

Cihaz bilgilerim:

• OpenWrt sistemi:
    • Model: LG electronics FS-2.a3rlt
    • CPU: Intel Celeron m 440 @ 1.86GHz
    • Firmware: OpenWrt 24.10.2 R28739-D9340319C6 / lucı OpenWrt-24.10 branch.
    • Kernel: 6.6.93
    • Ethernet: ETH0 (1 GBE)
  • Modem:
    • Model: AX1800 Wireless Dual band gigabit VoIP router EX20v.
    • Yazılım versiyonu: EX20V-V2.0_240418
    • Donanım versiyonu: EX20v V2 00000001.

Detaylı cevap verirseniz çok sevinirim, böylece doğru yapılandırmayı uygulayabilirim.

Teşekkürler.

@Majdev @Recep Baltaş

Yönetilebilir Switch alırsanız mümkün.

1756182879706.webp

Bu videoda nasıl yapabileceğiniz anlatılıyor:

Yönetilebilir Switch alırsanız mümkün.

Eki Görüntüle 177847

Bu videoda nasıl yapabileceğiniz anlatılıyor:

Teşekkür ederim cevabınız için.

Benim elimde ayrıca bir Switch yok, sadece kendi modemim var (AX1800 Wireless Dual band gigabit VoIP router EX20v). Bu cihaz üzerinden VLAN/bridge ayarları ile aynı işlemi yapmam mümkün olur mu, yoksa illa yönetilebilir Switch şart mı?

Teşekkür ederim cevabınız için.

Benim elimde ayrıca bir Switch yok, sadece kendi modemim var (AX1800 Wireless Dual band gigabit VoIP router EX20v). Bu cihaz üzerinden VLAN/bridge ayarları ile aynı işlemi yapmam mümkün olur mu, yoksa illa yönetilebilir Switch şart mı?

Açıkçası elinizdeki routerın ne kadar özelleştirilip, yönetilebildiğini bilmiyorum eğer videoda Switch'e yapılan bir yapılandırma yapılabiliyorsa olabilir ama benim size naçizane önerim; bir PC'ye OpenWrt + Switch + Access Point şeklinde.

Ben kendi evimde; çift ethernet'li bir mini PC'ye OpenWrt, ona da Access Point şeklinde eski routerımı bağlayarak kullanmaktayım ve performanstan aşırı memnunum.

Açıkçası elinizdeki routerın ne kadar özelleştirilip, yönetilebildiğini bilmiyorum eğer videoda Switch'e yapılan bir yapılandırma yapılabiliyorsa olabilir ama benim size naçizane önerim; bir PC'ye OpenWrt + Switch + Access Point şeklinde.

Ben kendi evimde; çift Ethernet'li bir mini PC'ye OpenWrt, ona da Access Point şeklinde eski routerımı bağlayarak kullanmaktayım ve performanstan aşırı memnunum.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Sizin dediğiniz gibi en sağlıklı çözümün Switch üzerinden olacağına karar verdim. Bu yüzden yeni bir TP-Link TL-SG105e yönetilebilir Switch siparişi verdim. Elime geçince kurulumu yapıp deneyeceğim.