• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

OpenWRT kurulu Xiaomi AX3200 ve ZTE F6600 modemde Zapret nasıl çalıştırılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mesern
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 423

Mesern

Uzman
Kablonet fiber altyapıda Zapret kullanmaya çalışıyorum ama kurulu olduğu halde çalışmıyor. OpenWRT kurulu olan cihaz Xiaomi AX3200, modem ise ZTE F6600.

Buradaki rehbere göre yapıldı her şey, aslında bir ara çalışıyordu Discord uygulama pastebin vs. açılıyordu ama bu cihaz (Bu arada bunun olmaması için bir kod girmeniz lazım onu unutmayın cihaz brick olur yoksa.) 6. restarttan sonra brick oldu. Neyse onu tekrar döndürdüm bir şekilde, OpenWRT'yi tekrar kurdum ve aynı Zapret'i yine aynı rehbere göre kurdum ama bu sefer ne olursa olsun çalışmadı. Epey vakit gömdüm buna, artık olmazsa iade edeceğim. Bunun için bir tavsiyesi olan var mı? Veyahut AnyDesk ile bakabilecek var mı? Çözümü bulduktan sonra konuya ekleriz. @prime
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:

HTTPS DNS proxy paketi yüklediniz mi? Yüklemediyseniz, yükleyip deneyin.

Hocam ayrıca Zapret'in OpenWrt için derlenmiş resmi olmayan bir paketi var ben onu kullanıyorum, ben konfigürasyonunu tabii kendim güncel versiyonundaki sonuçlar ile harmanlayarak, sansüronline sağlayıcımda en hızlı sonuçları vermesi için kullanıyorum.

Github link

Benim kullandığım güncel ayarlar:
Kod:
--filter-tcp=80 ˂HOSTLIST_NOAUTO˃
--dpi-desync=syndata,multidisorder
--dpi-desync-split-pos=midsld

--new
--filter-tcp=443 ˂HOSTLIST_NOAUTO˃
--dpi-desync=fakeddisorder
--dpi-desync-ttl=1
--dpi-desync-autottl=-5
--dpi-desync-split-pos=1

--new
--filter-tcp=80,443 ˂HOSTLIST˃
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-fooling=md5sig

Bu kurulumla ilgili bir rehber hazırlamıştım düzenlemem gerekiyor biraz ama o haliyle de gayet kurulumu yapılabilir.

Böyle arayüzünden yapmıştık ilk başta çalışmamıştı, ek olarak bu attığınız kodu nereye girmem gerektiğini bilmiyorum. Ama bence arayüzden yapmak yerine blockcheck dosyası çalıştırıp parametreleri öğrenmem gerekiyor.

@Recep Baltaş

Türlü türlü parametre denedik ama açılmıyor, any desk ile biri bakabilecek var mı? Bu aşamada benim bilgim de yetmiyor.

@anilx

Bu arada sizin ISS neydi? Ve bu kodlar her iss de kesin olarak çalışıyor mu? Şunu merak ediyorum her iss için parametrenin farklı olması gerekmiyor mu?

@Qnix

Son düzenleme:
Xiaomi AX3200 ile beraber OpenWRT'nin 23.05.4 sürümü ve sonraki sürümlerinde 6 reboot'dan sonra soft brick'e sebep olan bir problem var:

"The softbrick is caused by the counting try_sys flag. After it reaches 6 then the bootloader switches slots. Therefore the next boot tries from booting from the overwritten second slot. So one solution is to reset those try_sys counters to 0."

/etc/rc.local dosyasına aşağıdaki satırları ekleyin:

Kod:
fw_setenv flag_try_sys1_failed 0
fw_setenv flag_try_sys2_failed 0

Kurulum için aşağıdaki rehberi kullanın:

Son düzenleme:
SSH'den bir ara kurulum denemiştik onun kalıntılarını tamamen nasıl temizleriz?

Neyi yanlış yaptığınızı anlamam için kurulumu nasıl yaptığınızı öğrenmem gerekiyor. Detaylı bir şekilde anlatmanız gerekiyor kurulumu nasıl yaptığınızı.
Zapreti silmek için zapret klasöründeki uninstall_easy.sh dosyasını çalıştırın. Kalan kalıntılar için WinSCP üzerinden zapret diye taratma yapın. Gördüğünüz kalıntıları silin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…