Elwasy

Gelişen
Merhaba. OpenWrt kurdum az önce ve Recep abinin videosunu izledim fakat şu anda PPPoE ayarını yaptığımda benim internetim olmuyor. Verdiği hata:
"Error: Network device is not present"
Bunu söylüyor. Birkaç video izledim fakat işe yaramadı. Ne yapmam gerekiyor VDSL için?

İnternete DHCP ile bağlanabiliyorum ama internet ya var ya yok gibi, çok kötü, kullanamıyorum bile sürekli kesiliyor. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
DSL kablosunu cihazda nereye takıyordunuz? Zira bu cihazın VDSL desteği yok.

Eki Görüntüle 108813
Modemim'den gelen internet kablosunu wan kısmına takıyorum. Bu sayede internet erişimim oluyor çünkü bu aldığım cihaz modem değil router.

Hocam o zaman neden bana başından beri VDSL ayarı yaptırıyorsun? Bu aldığım cihaz modem değil Router diyorsun, onu da muhtemelen ben fark edinde fark ettin, ama başından beri nasıl bu cihazla VDSL’e nasıp bağlanırım diyorsun. Bu cihazla VDSL’e bağlanamazsın. VDSL modemin LAN portundan çıkan kabloyu bu cihazın WAN portuna bağladığın sürece internete otomatik girebilmen gerek.

Hocam o zaman neden bana başından beri VDSL ayarı yaptırıyorsun? Bu aldığım cihaz modem değil Router diyorsun, onu da muhtemelen ben fark edinde fark ettin, ama başından beri nasıl bu cihazla VDSL’e nasıp bağlanırım diyorsun. Bu cihazla VDSL’e bağlanamazsın. VDSL modemin LAN portundan çıkan kabloyu bu cihazın WAN portuna bağladığın sürece internete otomatik girebilmen gerek.
Ben de modem sanıyordum. :LOL:

İnternete bağlandığımı zaten yukarıdaki yazıda söyledim. sadece tüm videolar'da PPPOE sistemini herkes yaptığı için gerekli bir işlem olduğunu zannettim. Bu yüzden yapmak için çabaladım.

İnternete bağlandığımı zaten yukarıdaki yazıda söyledim.
Söylemedin. DHCP dedin. Mevcutta bir modemin olduğunu ve VDSL’e onunla bağlandığını demedin. Sayfalarca sana DSL bağlantı konusunda yardım etmeye çalıştık ama sesini çıkarmadın. Dürüst ol!

Benim cihazım bu listede yok ASUS RT-AC 1200 v2 versiyon kullanıyorum. Fakat şu an interneti DHCP olarak sabit kullanabiliyorum. PPPOE ile kullanamıyorum. DHCP ile bir çok kez kesinti yaşıyordum fakat bu kesinti modem ip ve router ip'sinin çakıştığından dolayıymış bunu kendi başıma çözdüm ve OpenWrt ip'sini farklı ip olarak ayarladığımda sorunum çözüldü fakat PPPOE olarak hala kullanamıyorum. Türkiye'de hala VPI 8, VCI 35 değerler değişmedi. Bu attığınız kodu deneyeceğim eğer çözüm olursa buraya tekrar bildireceğim. Görüntü olarak birkaç şey paylaşabilirim.

Yeni bilgilendirme söylediğiniz kodu yaptım ve bu plugin'in OpenWrt platformunda desteklenmediğini söyledi ve her şeyi eski haline geri getirdi.

Kod:
config interface 'wan'
        option proto     'pppoe'
        option device    'eth0'
        option username  'user'
        option password  'pass'
        option keepalive '4 5'

Bu kodu denedim ve bu kod'da işe yaramadı.
@Recep Baltaş tamamen dürüstümyazdığım yazıyı okuyabilirsiniz.

Hatalı olduğunu kabul edeceksin. Ondan sonra çözüme geçeceğiz. Burada ben en değerli şeyimi, zamanımı harcayıp çözüm aramaya çalışıyorum. Ya sana şuarada bu sayfada ve bir önceki sayfada yazılanları neden alıntı yapmak zorunda kalıyorum neden? Pişkin pişkin bir de cihaz modem değil diyorsun.

Zaten yaptım dsl0.35 adında aygıt oluşturdum ve bunu binlerce defa kez denedim fakat hala PPPOE olarak bağlanamıyorum.

PPPOE olarak hala kullanamıyorum. Türkiye'de hala VPI 8, VCI 35 değerler değişmedi. Bu attığınız kodu deneyeceğim eğer çözüm olursa buraya tekrar bildireceğim.

Daha önce bu cihazla VDSL’e bağlanabiliyor muydunuz? OpenWrt öncesi yani.

Evet, bağlanabiliyordum diyorsun bir de. Hadi ben yanlış anladım. Konudaki diğer arkadaş da mı yanlış anladı?

Router sıfırla ve öyle LAN > WAN dene. Modem sorunsuz bağlanıyorsa Router da bunu kesintisiz dağıtır.

Hatalı olduğunu kabul edeceksin. Ondan sonra çözüme geçeceğiz. Burada ben en değerli şeyimi, zamanımı harcayıp çözüm aramaya çalışıyorum. Ya sana şuarada bu sayfada ve bir önceki sayfada yazılanları neden alıntı yapmak zorunda kalıyorum neden? Pişkin pişkin bir de cihaz modem değil diyorsun.

Evet, bağlanabiliyordum diyorsun bir de. Hadi ben yanlış anladım. Konudaki diğer arkadaş da mı yanlış anladı?

Router sıfırla ve öyle LAN > WAN dene. Modem sorunsuz bağlanıyorsa Router da bunu kesintisiz dağıtır.

Hocam hatalı değilim demedim ki? Üstte de yazdığım gibi izlediğim videolarda ve okuduğum makalelerde herkes PPPoE olarak bağlantı sağladığı için bu şekilde bağlantı sağlamam gerektiğini düşündüm. Siz de görüyorsunuz ki bu işlerde usta değilim henüz yeni yeni öğreniyorum ve heveslenip bir işe kalkışıyorum.

Konuda router dememem hata evet fakat işten çıktığım kısıtlı zaman içinde bunları yapıyordum. Size asla pişkin pişkin bir şeyler yazmadım veya konuşmadım olay ne ise onu anlatmaya ve çözüme ulaşmaya çalıştım. Yardım isterken neden size pişkinlik yapmak isteyeyim? Yine de bu kadar olay üstüne hatam varsa affola.