DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Merhabalar, Opera GX'de donanım hızlandırma kullandığım zaman ekranda ekran kartı bozulmuş gibi parçalanma ve garip kareler vs. çıkıyor. Donanım hızlandırma kapatınca olmuyor.

Chrome için sanırsam bir yerlerden HDR ayarlarını mı ne yapabiliyormuşuz, bu şekil bir çözüm var mıdır? Ayrıca 3-4 defa silip yükledim, önbellek sıfırlamadan tutun kalıntıları temizlemeye kadar defalarca yaptım. Monitör HDR kapalı kullanıyorum.

1710441242646.webp

Ya aslında bu çoğu tarayıcıda mevcut galiba. Bu sorunu eskiden Google'da yaşıyordum, Edge'ye geçtikten sonra da başıma gelmeye başladı. Kesin bir çözümü yok galiba donanım hızlandırma ayarını kapatmaktan başka.

Dediğiniz "garip kareler" buna mı benziyor?
Eki Görüntüle 26429
Siyah beyaz kareler, bazen simsiyah kare böyle sol tarafı kapatıyor gidiyor. Bazen çizgi çizgi bozuluyor gibi.

Chrome ve Chromium tabanli tarayicilarda flags kismindan tarayicida hangi API'i kullanilacagini secebiliyorsunuz genelde. Cogunlukla Windows'ta D3D11 seciyor varsayilan olarak ama diger secenekleri de deneyin bakalim. Ozellikle OpenGL secenegi derdinize deva olabilir gibi.

Bu dedigim flag yalnizca donanim hizlandirma acikken etkili diye biliyorum, dipnot geceyim. Baska uygulamalarda da "bozuk kareler" sorunu yasiyorsaniz, ben olsaydim GPU'dan da suphelenmeye baslardim. GPU'nun 2D veya video decoder kismi bozuk olabilir oyle bir durumda.

Chrome ve Chromium tabanli tarayicilarda flags kismindan tarayicida hangi API'i kullanilacagini secebiliyorsunuz genelde. Cogunlukla Windows'ta D3D11 seciyor varsayilan olarak ama diger secenekleri de deneyin bakalim. Ozellikle OpenGL secenegi derdinize deva olabilir gibi.

Bu dedigim flag yalnizca donanim hizlandirma acikken etkili diye biliyorum, dipnot geceyim. Baska uygulamalarda da "bozuk kareler" sorunu yasiyorsaniz, ben olsaydim GPU'dan da suphelenmeye baslardim. GPU'nun 2D veya video decoder kismi bozuk olabilir oyle bir durumda.
Bakacağım hocam sağ olun.

AMD'de hiç çözülmeyen bir Chromium sorunu vardı. GPU AMD ise donanım hızlandırma dışında uğraşmak gerekiyor.