Tasarımı kalıcı olarak değişmiş. Yani döndüremezsiniz. Ayrıca arayüz daha iyi olmuş. Hangi tuşlara basacağınız daha belirgin, o küçük butonlar kaybolmuş.
Belki efekt vb. kapatarak performans sorunlarını çözebilirsiniz. Daha demin indirip kurcaladım. Ama efektleri kapatılmasına rağmen o kasma hissi gitmiyor. Ayrıca eskiye göre Twitch kapatmak, gx corner sol menüye almak falan arkadaki kaynak tüketimini tamamen kapatmıyor. İçerisinde kullanıcıların kullanmadığı işlemlerle dolu çöp bir tarayıcı olmuş iyice.
Eki Görüntüle 147384
Ama belirteyim Opera tasarımsal olarak yavaş değil. Tarayıcıyı geliştiren firmanın reklama para akıtma ve RGB oyun tarayıcısı diye gençleri kandırmak dışında pek vasfı yok. Yok oyuncu tarayıcısı yok beyaz yakalı tarayıcısı(beyaz temalı ve sade) yok kriptocu tarayıcısı gibi zırvalıkları var. O yüzden tarayıcıyı performanslı, hızlı ve kusursuz bir deneyim yapmaya odaklarını yöneltemiyorlar. Zaten içerisinde de düzgün geliştirici kaldığını sanmıyorum. Vivaldi yani eski Opera kurucularının firmasına çok fazla kişi geçmiştir. Hatta bunlar bir ara Çin, Rusya'ya genel tepki olduğundan hisse satıp biz Çin tarayıcısı değiliz ayağı çektiler. Tabii aynı AdGuard'ın Rus firması olup bakın Kıbrıs'tayız verileriniz güvenli demesi gibi.
Ben Opera'yı bundan 5 yıl önce de önermiyordum. Şu anda da önermiyorum. Edge, Chrome, Vivaldi, Brave, Firefox, librewolf vb. varken gerçekten kendinize eziyet çektiriyorsunuz. Ne olmak istediğini bilmeyen, kullanıcı çekmek için siyasetçiler gibi kılıktan kılığa giren bu firmadan uzak durun lütfen.