10 gun once Türk Telekom'dan Turkcell'e gectim. Pingimde bir duzelme olur diye. Valorant'ta 40 pingden asagisini goremiyorum. Benim karsi evde oturan kuzenim 20 ping alirken ben 40'dan asagisini goremiyorum ve surekli ping drop sorunu yasiyorum. Türk Telekom'dayken de zaten ayni sorunlari yasiyordum. Port degisir duzelir belki diye Turkcell'e gectim ama bu sefer daha beter oldu. Türk Telekom ekipleri gelip port degistirdi Turkcell'in internet baglayabilmesi icin. O zamanda port degisti mi bilmiyorum ama bu cok daha kotu şu an. Yapabilecegim herhangi bir şey var mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Modem yanimda yuksek bi yerde duruyor. Cat6 kabloyla bagliyim. 3-4 farkli Cat6 Cat5 kablo denememe ragmen hala ayni.Wi-Fi kullanıyorsan ve modeme uzaksan olması muhtemel.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Selamlar,
Göndermiş olduğun kayıtlar için teşekkürler. Yaşadığın sorunla alakalı kontrol etmemiz gereken birkaç kayıt daha var. Ping Plotter uygulaması üzerinden yapacağın Ping testinin sonuçlarını incelememiz gerekiyor. Aşağıdaki linkten Ping Plotter uygulamasını indir lütfen.
PingPlotter
Açılan uygulamada sağ üstten "Focus" kısmını "5 minute" olarak değiştir, ayrıca "Interval" kısmını da 1 second yap. Daha sonrasında da aşağıda gördüğün IP adresine test yap ve testi başlattıktan 5 dakika sonra aldığın ekran görüntüsünü bana gönder lütfen.
Cevabını bekliyorum,
Göndermiş olduğun kayıtlar için teşekkürler. Yaşadığın sorunla alakalı kontrol etmemiz gereken birkaç kayıt daha var. Ping Plotter uygulaması üzerinden yapacağın Ping testinin sonuçlarını incelememiz gerekiyor. Aşağıdaki linkten Ping Plotter uygulamasını indir lütfen.
PingPlotter
Açılan uygulamada sağ üstten "Focus" kısmını "5 minute" olarak değiştir, ayrıca "Interval" kısmını da 1 second yap. Daha sonrasında da aşağıda gördüğün IP adresine test yap ve testi başlattıktan 5 dakika sonra aldığın ekran görüntüsünü bana gönder lütfen.
- 185.40.65.1
- 162.249.79.1
Cevabını bekliyorum,
Bunları yapıp ekran görüntüsü atın bakalım. Tahminime göre routing sorunu yaşıyorsunuz.
Soylediginiz testleri yaptim hocam. Direkt tum ekranin goruntusunu aldim ama dogru seyi attim sanirim.Selam,
Göndermiş olduğun kayıtlar için teşekkürler. Yaşadığın sorunla alakalı kontrol etmemiz gereken birkaç kayıt daha var. ping plotter uygulaması üzerinden yapacağın ping testinin sonuçlarını incelememiz gerekiyor. Aşağıdaki linkten ping plotter uygulamasını indir lütfen.
PingPlotter
Açılan uygulamada sağ üstten "focus" kısmını "5 minute" olarak değiştir, ayrıca "ınterval" kısmını da 1 second yap. daha sonrasında da aşağıda gördüğün IP adresine test yap ve testi başlattıktan 5 dakika sonra aldığın ekran görüntüsünü bana gönder lütfen.
- 185.40.65.1
- 162.249.79.1
Cevabını bekliyorum,
Bunları yapıp ekran görüntüsü atın bakalım. Tahminime göre routing sorunu yaşıyorsunuz.
Son düzenleyen: Moderatör:
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Nerede yaşıyorsunuz? Bariz bir şekilde yönlendirme sorunu var gibi duruyor.Soylediginiz testleri yaptim hocam. Direkt tum ekranin goruntusunu aldim ama dogru seyi attim sanirim.
Eki Görüntüle 157823
Eki Görüntüle 157824
İstanbul sunucusu bulunan bir vpn deneme ihtimaliniz var mı? NordVPN ya da ProtonVPN olabilir. Cloudflare warp bile işe yarayabilir emin değilim.
Bu durumu çok eskiden ben de yaşamıştım. Yeni taşındığım bina da valorant istanbul 40 ping frankfurt 45 ping veriyordu. Sizin ki gibi yönlendirmeler farklıydı. Sizi tam nereye aktardığını bilmiyorum fakat beni istanbula bağlamak için yurtdışına aktarıp sonra tekrar istanbul'a bağlıyordu. Bir kaç gün içerisinde düzelmişti ama.
Nerede yaşıyorsunuz? Bariz bir şekilde yönlendirme sorunu var gibi duruyor.
İstanbul sunucusu bulunan bir VPN deneme ihtimaliniz var mı? NordVPN'ya da ProtonVPN olabilir. Cloudflare WARP bile işe yarayabilir emin değilim.
Bu durumu çok eskiden ben de yaşamıştım. Yeni taşındığım bina da Valorant İstanbul 40 ping Frankfurt 45 ping veriyordu. Sizin ki gibi yönlendirmeler farklıydı. Sizi tam nereye aktardığını bilmiyorum fakat beni İstanbul'a bağlamak için yurt dışına aktarıp sonra tekrar İstanbul'a bağlıyordu. Birkaç gün içerisinde düzelmişti ama.
Hatay'da yasiyorum maalesef. Kaspersky VPN'in sanirim İstanbul sunucusu vardi. Orada deneyip sonuclari atayim.
Nerede yaşıyorsunuz? Bariz bir şekilde yönlendirme sorunu var gibi duruyor.
İstanbul sunucusu bulunan bir VPN deneme ihtimaliniz var mı? NordVPN'ya da ProtonVPN olabilir. Cloudflare WARP bile işe yarayabilir emin değilim.
Bu durumu çok eskiden ben de yaşamıştım. Yeni taşındığım bina da Valorant İstanbul 40 ping Frankfurt 45 ping veriyordu. Sizin ki gibi yönlendirmeler farklıydı. Sizi tam nereye aktardığını bilmiyorum fakat beni İstanbul'a bağlamak için yurt dışına aktarıp sonra tekrar İstanbul'a bağlıyordu. Birkaç gün içerisinde düzelmişti ama.
Dediginiz gibi yonlendirme sorunu var gibi. VPN ile denedigimde de yakin sonuclar aldim. Bende bir winmtr testi yaptim. Ekte sonuclari ekledim. ISS'e de talepte bulundum degistirilmesi icin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hatay Erzin'de yasiyorum hocam.Özel değilse Hatay'ın hangi bölgesinde yaşıyorsunuz?
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Açıkcası yönlendirme sorununuzun müşteri hizmetlerinin çözebileceğini zannetmiyorum. Cloudflare warp kullanıp denediniz mi? Kaspersky vpn güven vermiyor bana. Aldığınız ping kesinlikle normal değil erzurum'da ki arkadaşım istanbula 25 ping civarı bağlanıyordu.