Makaleler
1
Oppo bir süredir üstünde çalıştığı hızlı şarj teknolojisi "SuperSonic Charge" duyuruldu. Bu yeni teknoloji sayesinde telefonlar ultra hızlı şarj sayesinde dakikalar içinde tam doluma ulaşacak.

gsmarena_001.webp

4000 mAh kapasiteli pillerin 4 dakika 55 saniyede, 4400 mAh kapasiteli pillerin ise 5 dakikadan kısa sürede şarj edilmesini mümkün kılıyor.

⚡️1% - 26% ➡️ 1 dakika
⚡️ 1% - 50% ➡️ yaklaşık 2 dakika
⚡️ 1% - 100% ➡️ 4,5 dakika

Şimdilik sadece telefonlar için tasarlanan bu teknoloji ilerleyen dönemlerde Tablet ve Bilgisayarlar için kullanılabilir hale gelecek.

Kaynak: Realme's 320W SuperSonic Charge fills the battery in under 5 minutes

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlis bir bakis acisi belki ama Apple ve Samsung bu konuda cekingen davraniyorsa bir bildikleri vardir. Hala hizli sarjin bataryaya verdigi zarara emin olmak icin elimizde yeterli delil yok. Degerler surekli artiyor ve yeni oldugu icin uzun surede ne kadar yiprattigini bilemiyoruz.

En basitinden 67W bile bataryanın ömrünü yiyor bitiriyor.

Apple ve Samsung'un hala 45W seviyelerinde kalması gayet normal.

Hızlı şarj beraberinde ısınma, batarya ömründe kısalma, ekran süresinin de kısalması, performans düşüşü gibi sıkıntıları getirir.

Son düzenleme:
Evet güzel bir teknoloji gibi duruyor ancak elimde 120W hızlı şarj olan bir telefon var ve gayet yeterli geliyor. 10W-120W 12 kat fark varsa 120W-300W 2.5 kat fark var. Aslında düşündüğümüz kadar da gerekli değil bence ki benim bu telefon bile 120W ile şarj olurken yanıyor, 320W'ı tahmin edemiyorum.

Hala hizli sarjin bataryaya verdigi zarara emin olmak icin elimizde yeterli delil yok.
Hücreleri çok yüksek hızda pozitifleştirmek bataryanın daha fazla ısınmasına sebep olur. Bunu 1 sene boyunca her gün hatta biraz acıdım hadi iki gün olsun, iki günde bir yapıldığını düşünürsek ve batarya bu kadar uzun süre yüksek sıcaklığa maruz kalırsa (üstelik şarj esnasında) batarya ömrüne büyük etkisi olur.

Evet güzel bir teknoloji gibi duruyor ancak elimde 120W hızlı şarj olan bir telefon var ve gayet yeterli geliyor. 10W-120W 12 kat fark varsa 120W-300W 2.5 kat fark var. Aslında düşündüğümüz kadar da gerekli değil bence ki benim bu telefon bile 120W ile şarj olurken yanıyor, 320W'ı tahmin edemiyorum.
Ben 10W ile 2.5 saatte şarj edip 12 saat ekran süresi alıyorum, 33 veya 67W ile şarj ettiğimde ekran sürem 8-6 saate kadar düşüyor.

Son düzenleme:
Günümüz teknolojik cihazlarının bile bu teknolojiyle sağlıklı çalışacağını düşünmüyorum. Gelişme anlamında iyi bir şey gibi, ama işlevsellikte daha vakit verilmesi gereken bir şeymiş gibi geliyor.

25W ile yetiniyor millet. Ne gerek var böyle teknolojilere. 320W adaptörü 9000₺'den satışa sunarsın. Mis gibi.