Optik Terminalsiz Keenetic Router'i SuperOnline'de Kullanma

Benim düşüncem, ISS'in verdiği modemdeki devreyi söküp biraz uğraşla Keenetic'e aktarmak olacaktı ama taahhüt sonunda modemi geri vermeniz gerekiyor. Çözümü yok gibi. Müşteri hizmetleri ile görüşün bir bakalım.

Peki bu routere başka bir router bağlasam kablo ile, o routerden diğer cihazlarıma kablo çekebilir ve Wi-Fi kullanabilir miyim?

Router'i asıl değiştirme amacım odama Wi-Fi çekmemesi.

@8668
Bridge Konfigüreleri kapalı oluyordu bu Dahili ONT Routerlerin. Bence bunun yerine ONT+Router iste Turkcell'den. Bu şekilde olursa Bridge ile uğraşmadan, Keenetic ile PPPoe kopyalayıp, istediğin routeri kullanırsın.

Bridge Konfigüreleri kapalı oluyordu bu Dahili ONT Routerlerin. Bence bunun yerine ONT+Router iste Turkcell'den. Bu şekilde olursa Bridge ile uğraşmadan, Keenetic ile PPPoe kopyalayıp, istediğin routeri kullanırsın.

Pek bir şey anladığım söylenemez. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz ne yapacağımı?

Pek bir şey anladığım söylenemez. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz ne yapacağımı?
Dahili ONT/Router kullanıyorsun ya sen, bu modellerde Bridge (köprü) modu kapalı oluyor, konfigüre etmek için, Root erişimi gerekebiliyor. Bunun yerine, Turkcell'den Harici 1 yazıyla (bir) ONT, birde Router isteyip, Keenetic marka Routeri kurup kullanabilirsin. (Keenetic'ler PPPoe/Oturum/kullanıcı adı-şifre) otomatik kopyalıyor. Böylece Bridge ile uğraşmana da gerek kalmaz.

Peki istersem verirler mi gerçekten? Ne söyleyerek istemeliyim? Sonuçta bir şikayetimin olması gerekiyor yanlış bilmiyorsam.

Peki istersem verirler mi gerçekten? Ne söyleyerek istemeliyim? Sonuçta bir şikayetimin olması gerekiyor yanlış bilmiyorsam.
Routeri açıp kapat sürekli. Konnektör'ü çıkarıp takma sakın. Santral tarafında OLT ve WDM devrelere zarar verirsin. Sadece açıp kapat, hiç bir şeyden haberin yokmuş gibi Router açıp kapanıyor, Harici ONT ve Router istiyorum şansını dene. Başka yolu da yok gibi.

Üstünden epey geçti ama, harici ONT ve Router'i ne diyerek isteyeceğim? Router kendi kendine açılıp kapanıyor mu diyeceğim?

Üstünden epey geçti ama, harici ONT ve Router'i ne diyerek isteyeceğim? Router kendi kendine açılıp kapanıyor mu diyeceğim?

Yine çok geçmiş üstünden ama ben biraz ısrar ederek modemden memnun olmadığımı ve ONT + router kurulumu istediğimi belirttim. Yaptılar ancak ücretli servis yolluyorlar. Güncel 600TL servis ücreti karşılığı yaptırdım Turkcell'e.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…