ICrewella

Uzman
Arkadaşlar özellikle CS2 oynarken 300 FPS almama rağmen inanılmaz yırtılma ve sanki 60FPS oynuyormuş gibi hissettiriyordu, G-SYNC açınca bu sorunların hepsi kalktı artık daha yumumşak görüntüye sahip oldum ve oyundan keyif almaya başladım. Gecikme olarak bir şey fark etmedim ben fakat 1-2ms arası gecikme eklendiğini söyleniliyor.

G-SYNC: Açık
Düşük gecikme modu: Açık
V-Sync Açık:
Monitör Hz -6 oranında FPS sabitleme örnek 144 Hz monitörünüz var 138 FPS sabitleyeeceksiniz
Bu ayarların hepsi NVIDIA denedim masasından yapılacak oyun içi V-Sync devre dışı bırakılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tavsiyem düşük gecikme modu ve nvidia reflex'in de kapalı olması. Bir de güç yönetimini maksimum performansa çıkarmak gerekiyor. FPS sabitlendiği zaman bazı oyunlarda ekran kartı güç tasaraffu modu aktif oluyor bu da gecikme sağlıyor.

CS2 ayarlarım. Başlatma seçeneklerinde -noreflex mevcut. Oyun inanılmaz akıcı ve reflex kaynaklı fps sorunları yaşamıyorum. Gecikmem de bir fark yok.

1740584842190.webp

Sadece FPS sabitleme yapın, FPS sabitlemeyi 2 FPS kadar yapabilirsiniz yani fark 6 yerine 2 olsun. V-Sync kullanmayın.

G-SYNC zaten V-Sync ile çalışıyor V-Sync kapattığınızda yrtılma devam edcektir şahsen benim için öyle oldu.

Benim tavsiyem düşük gecikme modu ve NVIDIA Reflex'in de kapalı olması. Bir de güç yönetimini maksimum performansa çıkarmak gerekiyor. FPS sabitlendiği zaman bazı oyunlarda ekran kartı güç tasaraffu modu aktif oluyor bu da gecikme sağlıyor.

CS2 ayarlarım. Başlatma seçeneklerinde -noreflex mevcut. Oyun inanılmaz akıcı ve reflex kaynaklı FPS sorunları yaşamıyorum. Gecikmem de bir fark yok.

Eki Görüntüle 128222

-Noreflex kodunu başlatma seçeneklerine ekleyeceğim, teşekkür ederim.

G-SYNC zaten V-SYNC ile çalışıyor VSYNC kapattığınızda yrtılma devam edcektir şahsen benim için öyle oldu.
Hayır. V-Sync ile G-Sync çalışmıyor. Hatta ikisini kullanırsanız gecikme değeriniz çok artar. FPS Limitlemenin amacı zaten yırtılmayı önlemek. V-Sync aynı işi(G-Sync yenileme aralığının dışına çıkmasını önlemek) yapsa da çalışma şekli gereği gecikmeyi arttırıyor ve G-Sync'in çalışmasını bozuyor.

Sadece FPS sabitleme yapın, FPS sabitlemeyi 2 FPS kadar yapabilirsiniz yani fark 6 yerine 2 olsun. V-Sync kullanmayın.

FPS sabitleme açıkken Dikey Eşitlemeyi açmak ekstra gecikme yapmaz. Dikey eşitlemeyi bu şekilde kullanılmasının amacı görüntüdeki yırtılmayı engellemektir. G-SYNC ve V-Sync birlikte çalışabilir. Zaten G-SYNC'nin doğru kullanımı da V-Sync + Monitör Hz değerinin en az -3 olacak şekilde FPS sabitlemektir. En az -3 dememizin Sebebi'de FPS sabitleme de hata payını önlemek. Eğer FPS bir şekilde Monitör Hz değerine ulaşırsa o zaman dediğiniz gibi gecikme yaratır.

Kendim oynadığım FPS oyunlarında CS2, R6, Battlefield, Delta Force, Valorant vs. hepsinde G-SYNC + V-Sync ve 138FPS limit kullanıyorum. NVIDIA Reflex FPS sorunu çıkarttığından kullanmıyorum. Hiçbir şekilde gecikme yaşamıyorum. NVIDIA'nin kendi uygulamasına göre gecikmem 2, 3ms artıyor. Bu da fark edilmesi neredeyse mümkün bile değil.

FPS sabitleme açıkken Dikey Eşitlemeyi açmak ekstra gecikme yapmaz. Dikey eşitlemeyi bu şekilde kullanılmasının amacı görüntüdeki yırtılmayı engellemektir. GSYNC ve VSYNC birlikte çalışabilir. Zaten GSYNC'nin doğru kullanımı da VSYNC + Monitör HZ değerinin en az -3 olacak şekilde FPS sabitlemektir. En az -3 dememizin sebebi'de fps sabitleme de hata payını önlemek. Eğer FPS bir şekilde Monitör HZ değerine ulaşırsa o zaman dediğiniz gibi gecikme yaratır.

Kendim oynadığım fps oyunlarında CS2, R6, Battlefield, Delta Force, Valorant vs. hepsinde GSYNC + VSYNC ve 138fps limit kullanıyorum. Nvidia Reflex fps sorunu çıkarttığından kullanmıyorum. Hiç bir şekilde gecikme yaşamıyorum. Nvidia'nin kendi uygulamasına göre gecikmem 2,3ms artıyor. Bu da fark edilmesi neredeyse mümkün bile değil.
Dikey eşitleme gecikmeyi arttırıyor. End to end latency'i etkiliyor. Dışarıdan OSRTT gibi bir cihazla ölçülebiliyor ki bu cihazlarla deneme yaptım. 2 FPS limitlemek ve G-SYNC idealdir. 144 monitörde 138 gereksiz, 142 yeterlidir. Doğru kısımları var ama eksik dedikleriniz.

Dikey eşitleme gecikmeyi arttırıyor. End to end Latency'i etkiliyor. Dışarıdan OSRTT gibi bir cihazla ölçülebiliyor ki bu cihazlarla deneme yaptım. 2 FPS limitlemek ve G-Sync idealdir. 144 monitörde 138 gereksiz, 142 yeterlidir. Doğru kısımları var ama eksik dedikleriniz.

Bende test yaptım. 2FPS limitlemek yerine en az 3 yapılmalıdır. Hata payı yüksek çünkü. Siz sürekli sabit 142FPS alamazsınız. 138 yapmama rağmen Delta Force'de anlık 142FPS'e bile çıkıyor. Dikey eşitlemenin vereceği gecikme de hiçbir şey hissetmeyeceksiniz artı olarak dikey eşitleme açılmadığı zaman yırtılma yaşayan insanlar oluyor. Hem harici cihazla hem de yurt dışında yaşayan bir arkadaşımla yanlış hatırlamıyorsam reflex destekli bir monitörüyle test etme imkanımız olmuştu.

Bende test yaptım. 2FPS limitlemek yerine en az 3 yapılmalıdır. Hata payı yüksek çünkü. Siz sürekli sabit 142FPS alamazsınız. 138 yapmama rağmen Delta Force'de anlık 142FPS'e bile çıkıyor. Dikey eşitlemenin vereceği gecikme de hiçbir şey hissetmeyeceksiniz artı olarak dikey eşitleme açılmadığı zaman yırtılma yaşayan insanlar oluyor. Hem harici cihazla hem de yurt dışında yaşayan bir arkadaşımla yanlış hatırlamıyorsam reflex destekli bir monitörüyle test etme imkanımız olmuştu.
Ben ASUS VP249QGR ile denedim ve AMD Radeon 6700 XT kullandım. V-Sync'siz hem düşük gecikmeli hem de yırtılmasız görüntü elde edebildim.

V-Sync açarsanız görüntü süresi sabitlenir, eğer ekran kartı yetiştiremezse kareyi belirlenen sürede bir sonraki kare süresinde ancak görebilirsin. Kare atlama oluyor. Bu 60 Hz monitörde sana 16.7 ms, 120 Hz monitörde 8.35 ms kaybettirir tek bir kare atlamada.

Oyundan gelen FPS ne kadar düşerse o kadar kaybettirir. G-Sync ise oyundan gelen dinamik FPS'i monitörüne uyarlayarak bu gecikmeyi mimimize eder. V-Sync kullanırsan bu işlem sekteye uğrar, kare yetişmezse sonraki kareyi beklemek zorunda kalırsın. Ki oyun ortamında 144 FPS sabit alamazsın.

G-Sync monitöründeki FPS dalgalanmasının yarattığı dinamik doğayı monitöre uyarlar. Bu sayede tearing'i çözersiniz, FPS limitlemesi koyarak monitörün G-SYNC aralığında kalmasını sağlarsın. V-Sync kapatarak onun doğasındaki kare atlama problemini çözersin. 2 FPS margin koymak hem kare atlamayı engellemek hem de pürüzsüz deneyim için gerekli. 2 FPS'den fazlasına lüzum yok.