Yaklaşık 1 senedir ürüne sahibim, elektrikli diş fırçalarına olan merakımı gidermek için giriş seviyesi bir makine almayı tercih ettim.
Kutu içeriğinden şarj standı ve kullanım kılavuzu çıkıyor, kutudan sadece 1 tane fırça başlığı çıkıyor; ortalama 3-4 aylık kullanım içerisinde deforme oluyor ve fırça kılları ömrünün bittiğini belirtmek için yeşilden sarıya dönüyor.
Yanlışım yoksa Cross X denilen fırça başlığı olmalı.
Elektrikli diş fırçasına gelirsek 3 adet temizlik modu var; günlük, hassas, ekstra hassas.
4x30 şeklinde uyarı veren bir zamanlayıcı var, her 30 saniyede bir titreşiyor ve 2 dakika olunca biraz daha fazla titreşiyor o kadar.
Kullanım süresinden emin olamadım, ekstra hassas modunda 15 dakika kadar gidiyor gibi bir hesap yaptım, şarjda bıraktığım için pek dikkat etmiyorum, şarjının olup olmadığını gösteren bir uyarı gözlemlemedim.
Elektrikli diş fırçasına gerek var mı diye sorarsanız tercih meselesi diyelim; olsa da olur olmasa da olur, varlığı fırçalama işini daha kolay ve pratik hale getiriyor, kanaatimce diş yüzeyini dâhâ pürüzsüz hâle getirdiği için iyi bir temizlik izlenimi bırakıyor.
Diş fırçalama her ne kadar önemli olsa da diş fırçaları diş aralarına girerek gıda artıklarını temizleyemez, diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin; şahsen diş kürdanı önermiyorum, açı verilemediği için diş aralarını temizlemeyi zorlaştırıyor ve diş etini kanatmaya dâhâ müsait oluyor.
Elektrikli diş fırçası ve diş temizliği eleştirim bu kadar, yarışmacı arkadaşlara bol şans.