21931

Deneyimli
Makaleler
1
Merhaba,

Kısa ve öz bir şekilde PlayStation kullanıcıları için önemli bir bilgilendirme yapacağım.
  • İtemsatış gibi sitelerde satılan ortak hesapları kesinlikle satın almayın.
  • Kimseye hesabınızı vermeyin.
  • Aynı zamanda arkadaşınız olsa dahi kimsenin hesabına girmeyin.

Sony bu konuda çok hassas. Hesabın hangi ağlara bağlandığını ve konsol IMEI'sini tespit ediyorlar.

Eğer şanslıysanız sadece PSN hesabınız ban yer. Şanslıysanız dedim ancak bunun kötü bir sonucu olarak PSN hesabı banlanan konsol da Sony'nin hizmetlerine erişemiyorsunuz. Yani bir daha o konsol üzerinden başka bir hesaba giremezsiniz. İki çareniz var: Ya sadece CD ile oynayacaksınız ya da cihazı kırdıracaksınız (sürüm uygunsa).

Eğer şansınız yoksa tamamen konsol banlanıyor. Bu durumda konsolun arayüzü bile açılmıyor, direkt olarak (PS 5 hizmetleri askıya alındı) diye bir mesajla karşılaşırsınız.

Şans diye tabir ediyorum çünkü bu durum her hesap paylaşanın başına gelmiyor. Aşırı sıkı bir denetim yok.

Hesap paylaşımından ℅95 ihtimalle kalıcı ban alırsınız. İşleme itiraz etseniz de maalesef olumlu bir geri dönüş almak çok zor.

@EsatKa, oyunlar için kardeşlik sistemi mevcut zaten. Bu şekilde izin verilseydi tüm sülale bir hesaptan ve sadece 1 tane satın alınan oyundan oynardı. Bu da oyun yapımcılarının hakkına girmek demek. Şahsen oyun yapımcısı olsam ortak hesap kullanımına izin veren bir platforma oyunumu çıkartmam.

Ps4 ilk çıktığından beri 2-3 arkadaşımla hesabımı paylaşırım sabit kardeşlik yaptığımda var. Bu site vb yerlerden 1aylık hesap satan durumlar için geçerli olabilir. 20 kişiye yakın ekibiz daha böyle bir ban vs de görmedik. Abartılı buldum biraz.

@WhatWasThat, Sony politikalarına göre bilgilendirme yaptım. Ayrıca, bu durum herkesin başına gelmiyor diye de belirttim. Abartılı bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Siz ban yemediniz diye hiç kimse yemeyecek diye bir durum yok.

Merhaba,

Kısa ve öz bir şekilde PlayStation kullanıcıları için önemli bir bilgilendirme yapacağım.
  • İtemsatış gibi sitelerde satılan ortak hesapları kesinlikle satın almayın.
  • Kimseye hesabınızı vermeyin.
  • Aynı zamanda arkadaşınız olsa dahi kimsenin hesabına girmeyin.

Sony bu konuda çok hassas. Hesabın hangi ağlara bağlandığını ve konsol IMEI'sini tespit ediyorlar.

Eğer şanslıysanız sadece PSN hesabınız ban yer. Şanslıysanız dedim ancak bunun kötü bir sonucu olarak PSN hesabı banlanan konsol da Sony'nin hizmetlerine erişemiyorsunuz. Yani bir daha o konsol üzerinden başka bir hesaba giremezsiniz. İki çareniz var: Ya sadece CD ile oynayacaksınız ya da cihazı kırdıracaksınız (sürüm uygunsa).

Eğer şansınız yoksa tamamen konsol banlanıyor. Bu durumda konsolun arayüzü bile açılmıyor, direkt olarak (PS 5 hizmetleri askıya alındı) diye bir mesajla karşılaşırsınız.

Şans diye tabir ediyorum çünkü bu durum her hesap paylaşanın başına gelmiyor. Aşırı sıkı bir denetim yok.

Hesap paylaşımından ℅95 ihtimalle kalıcı ban alırsınız. İşleme itiraz etseniz de maalesef olumlu bir geri dönüş almak çok zor.
Hocam PS5 üzerinde yer alan, çevrimdışı oynamayı etkileştir hizmeti de buna dahil mi? Mesela benim konsolda kuzenimin hesabı açık, Deluxe üyeliği var. Onun hesabına girip indiriyorum oyunları, kendi hesabıma geçip oynuyorum. Bu legal değil mi?

@Lotr Manyağı. Evet, Sony bu özelliği resmi bir şekilde legal kılıyor. Ancak bu özellik aynı evde yaşadığınız insanlar için geçerli. O zaman herhangi bir problem olmaz. Kuzeninizle aynı ağda bağlantınız yoksa konsoldan hesabına girmeniz durumunda bile ban riski doğurur.