Bütçe
Tahmini 15-20 bin arası
Hocalarım selam, POCO F6 hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an mi Store'da kampanya var ve yanında monitör gibi bir hediye de alabiliyorum ki şu anda oldukça ihtiyacım olan bir şey. Mantıklı mıdır yoksa A55 devam mı?
A55 kamerada fotograf olarak ustun, videoda 4K 60 FPS cekim yapamiyor eksi olarak. Poco F6'nin sensoru daha kotu. Oyun olarak Poco F6 daha iyi. 24K fiyata denk geliyor galiba. Telefon memnun eder diye düşünüyorum, siz ortalama bir kullaniciyim demissiniz. Monitor hakkında bilgim yok. Kalitesiz dusuk değilse alinir bence bu kampanya ile.

20 bine cikma sansiniz varsa S23 FE. Ama kendisiyle yedi saat ekran suresi alani da gordum, bes saat alani da gordum.
Batarya yonunde suphelerim var.

A55 ile hissedebileceginiz farklar ise oyunlarda fark edilebilir %90'a yakin GPU farki ve telefoto kamerasi olur. Umursarsaniz 4K 60 FPS ve 8K 24 FPS'i de ekleyeyim.
A55 lehine ise batarya olur.

A55 Oyun testlerine baktığımda çoğu oyunda 35-39 derece aralığı için stabil değerler veriyordu. Uzun süreli testleri izlemedim ama A5X serisi cihazlar kolay kolay ısınmıyor zaten. Bu durumda S23FE almaya değer mi?

Telefonun nitelikleri daha iyiyse direkt ikisini beraber bu paraya kapatmış olurum diye düşünüyordum. Sanırım değilmiş ama.
Sadece SoC farkı var, 26 bin lira da sırf onun için verilmez.
O paraya A55 + çevre ekipmanı ve Dell G2422HS veya MSI G2412 falan da alırsın.
Bir ara tavsiye üzerine modelleri kaydetmiştim ama belki günümüzde kullanım amacına uyan dâhâ iyi ürünler vardır.

@EmirElibol kiyaslamada sadece performans icin konusuyoruz sanirim.

Xclipse 920 (2200) ile Xclipse 530 (1480) arasinda hatri sayilir bir guc farki var. 3DMark Wild Life testlerinde fark su sekilde:
Screenshot_20240616_120327_YouTube.webp

Kaynak: GSMArena

Bu farkin agir oyunlarda kendini hissettirmeme ihtimali pek yok. Sicakliktan da bahsetmissiniz. Sogutmalari su sekilde:
S23 FE:
Screenshot_20240616_115946_YouTube.webp

A55:
Screenshot_20240616_120011_YouTube.webp

Yani vapor chamber'lar arasi ciddi bir boyut farki da soz konusu degil. Yongalar ayni uretim bandindan gectiler. 2200 daha guclu oldugu icin dizginlemek de bi' nebze zor olabilir.
Ama S23 FE'nin VC'si yeterince buyuk bana kalirsa.

Siz agir oyunlar oynamiyorsaniz (CoD Warzone, Genshin Impact vs.) A55 de yeterli gelecektir.