Arkadaşlar sizce sepet nasıl? Sizce tarih soru bankasını konu anlatımını izlediğim Celal hocadan mı alayım yoksa Pegem'den mi?
(Sıfırdan başlıyorum, hiç temelim yok.)
Son düzenleyen: Moderatör:
Temelin yok konu özetli alıyosun. Konu anlatımı aldığın hoca başka soru bankası başka. *Öznur yani türkçe video ders notu hariç tercihlerin çok kötü tercihler.
*Celal hocada iyidir ama konu özetli değil normal setini alman lazım.
Aşağıya her ders için hoca önerisi yaptım.
Matematik - Mehmet Bilge Yıldız; 7 Adımda Temel Matematik, Video Ders Notları ve Soru Bankası 3 kitap yani
Tarih - Aydın Yüce; Video ders notları, Algoritma Soru Bankası, Yorum Sizin Soru Bankası
Türkçe - Öznur Saat Yıldırım; bu kadının alan denemesi hariç kpss hakkında ne kadar kitabı varsa belki soyut paragraf hariç. Soyut temeli olan adamın bile canına okuyan bi soru bankası.
Coğrafya - Mehmet Eğit; Haritalar ve Hafıza Teknikleriyle Coğrafya, Atak Soru Bankası
Vatandaşlık - Emrah Vahap Özkaraca; video ders notu ve soru bankası
Sözel Mantık - Savaş Doğan; 7 adımda sözel mantık. Piyasada sözel mantığı temeliyle anlatabilen yani mantığını anlatan soruya nasıl yaklaşılacağını öğreten tek hoca bu adam. Geri kalanların alayı ellerine bir kaç random sözel mantık sorusu alıp çözen tipler.
Alternatif hoca olarak;
*Matematik Yasin Kara. En azından sayılarla cebir ile sayılar ve temel kavramlar kitabını al derim. Şahsi fikrim Yasin Kara piyasadaki en iyi matematik hocası. Yasin kadar iyi soru yazan matematikçi görmedim. Underrated Gem bu adam. Mehmet Bilgeyi ise 2ye koyarım. Mehmet Bilge sana daha uygun ama yetiştirrim dersen Yasinin dediğim 2 kitabını al.
*Türkçe Kadir Gümüş. Parla Dil Bilgisi ve Parla Paragraf gayet güzeldir. Ya da Yelda Ünal.
*Coğrafya Hakan Topcan. Video ders notları ve soru bankası yeterli olur. Video çözümlüdür soru bankası.
*Vatandaşlık Esra Özkan Karaoğlu; soru bankası pdf çözümlüdür.
*Tarih; Ahmet Karakuza veya Celal Hoca.
3. alternatif öneri komple her ders için Yediiklim kullan. Zaten yukarda saydıklarımın bazıları Yediiklim.
Pegem, Şenol, İlyas, Yargı (Engin Eraydın hariç) bunlardan uzak dur.
Ek olarak bunu ekleyeyim mi?