3035

Yetkin
Yıkılalı 100 seneyi geçmiş; bize bıraktığı cahil halk kitlesi, yıkık bir devlet, ayan soyu, geçmişten gelen milletlerle süregelen düşmanlık, şatafata harcanan bir ton borç para ve bunca şeye rağmen mağduriyet algısı. Cumhuriyet ve Atatürk devrimleriyle ülke büyük bir gelişme gösterdi ama Demokrat Parti ile yeniden karanlık çağa girdik ve şu an hâlâ berbat bir hayat yaşıyoruz. İçimi dökmek için yazdım bunları. Bir Amerika, İngiltere olma derdim yok ama bir Güney Kore, Polonya olamaz mıyız? Ne zaman biz de normal insanlar gibi bir hayat yaşayacağız? Ne zaman bu kötü mirastan tamamen arınacağız?

En basitinden, bir şey almak istediğimde saç beyazlatan hesaplar yapmak istemiyorum; almak istediğimde almak istiyorum o ürünü. Çok mu bir şey istiyorum?

Yıkılalı 100 seneyi geçmiş; bize bıraktığı cahil halk kitlesi, yıkık bir devlet, ayan soyu, geçmişten gelen milletlerle süregelen düşmanlık, şatafata harcanan bir ton borç para ve bunca şeye rağmen mağduriyet algısı. Cumhuriyet ve Atatürk devrimleriyle ülke büyük bir gelişme gösterdi ama Demokrat Parti ile yeniden karanlık çağa girdik ve şu an hâlâ berbat bir hayat yaşıyoruz. İçimi dökmek için yazdım bunları. Bir Amerika, İngiltere olma derdim yok ama bir Güney Kore, Polonya olamaz mıyız? Ne zaman biz de normal insanlar gibi bir hayat yaşayacağız? Ne zaman bu kötü mirastan tamamen arınacağız?

En basitinden, bir şey almak istediğimde saç beyazlatan hesaplar yapmak istemiyorum; almak istediğimde almak istiyorum o ürünü. Çok mu bir şey istiyorum?
Böyle bir halk olduğu sürece Yunanistan dahi olamayız abi.

Her ne kadar göğsümü gere gere Türk'üm desem de maalesef kabullenmemiz gereken bazı gerçekler var. Bu topraklar yöneticiler tarafından çok çekti belki ama halkımız da hiçbir zaman dört dörtlük olamadı maalesef. Çıkarcılık, cahillik hiçbir zaman eksik olmadı, naziklik hep zayıflık olarak görüldü, güçlü hep güçsüzü ezmeyi marifet olarak gördü. En büyük zararı da fikrimce siyasal islam verdi bu topluma. Cahil insanlar kula kulluk etmeye başladığından beri geri dönülemez bir yola girdik zaten. Üstteki arkadaşa katılıyorum.

Bugün hala Osmanlı hayali kuran Osmanlıcı, düşük zekalı kesimler ver. Osmanlı'nın tıpkı Roma İmparatorluğu ya da Aztek İmparatorluğu gibi yıkılmış olduğunu ve asla geri dönmeyeceğini kabullenmekte zorlanıyorlar. En azından bunlar azınlık. Halkın çok büyük bir kesimi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'na bağlı kalınması gerektiğini düşünüyor.

Anadolu’mun tüm zenginliğini sömürüp tüm yatırımlarını bize ihanet eden Balkan’a yapan ve ülkemi sefalet içinde bırakıp kaçan bir sülaleye bırakın bu ülke bu halkın bu insanlara bile bir gram değer vermemesi gerekir. Türk milliyetçisi olarak her zaman ümmetçiliği veya Osmanlıcılığı değil, Türk milliyetçiliğini ve faşizmi destekliyorum.

Yıkılalı 100 seneyi geçmiş; bize bıraktığı cahil halk kitlesi, yıkık bir devlet, ayan soyu, geçmişten gelen milletlerle süregelen düşmanlık, şatafata harcanan bir ton borç para ve bunca şeye rağmen mağduriyet algısı. Cumhuriyet ve Atatürk devrimleriyle ülke büyük bir gelişme gösterdi ama demokrat parti ile yeniden karanlık çağa girdik ve şu an hâlâ berbat bir hayat yaşıyoruz. İçimi dökmek için yazdım bunları. Bir Amerika, İngiltere olma derdim yok ama bir Güney Kore, Polonya olamaz mıyız? Ne zaman biz de normal insanlar gibi bir hayat yaşayacağız? Ne zaman bu kötü mirastan tamamen arınacağız?

Ayan soyu nedir? Internetten o kadar bakmama rağmen bulamadim. Osmanlı devletinin Türk devleti olmadigini ve ovulecek bir tarafininda olmadığını düşünüyorum.

Ayan soyu nedir? Internetten o kadar bakmama rağmen bulamadim. Osmanlı devletinin Türk devleti olmadigini ve ovulecek bir tarafininda olmadığını düşünüyorum.
Ayan’ı açıklayayım sana baştan. Ayanlar, Osmanlı Devleti’nde 18. yüzyıldan itibaren güç kazanmaya başlayan yerel yönetimlerin yerel adı. Yani adamlar eyalet gibi bir yapı oluşturuyorlar ve bunların başına kendi soyundan gelenler geçiyor. Irsî monarşinin içinde gayriresmi küçük ırsî monarşiler oluyor. Haliyle maalesef bugün de gördüğümüz bölücülük fikri ortaya çıkıyor. Mısır’ı böyle kaybettik.