ksqdev

Başarılı
Yer
Kastamonu
Cihaz
Galaxy A24
Başlıksız943_20260211221405.webp

AuraROM 6.1 | Android 14 & One UI 6.1 - Galaxy A24 (SM-A245F)
Kod:
Garantiniz artık geçersizdir. Cihazınızın bozulmasından, SD kartınızın arızalanmasından, nükleer savaştan veya alarm uygulamasının çalışmaması nedeniyle 
işten çıkarılmanızdan sorumlu değilim. Lütfen bu ROM'da bulunan özellikler hakkında herhangi bir endişeniz varsa, yüklemeden önce biraz araştırma yapın!
Bu değişiklikleri yapmayı siz seçiyorsunuz, ve eğer cihazınızda bir sorun oluştuğunda beni suçlarsanız, sizle ilgilenmem, sadece gülerim.

Samsung, her yeni gelen android yükseltmesiyle beraber Bit sürümünü (Binary) yükseltmekte, böylelikle eski sürüme geri dönmek neredeyse imkansızlaşıyor.
Bu saçmalığa bir son vermek için AuraROM Projesini başlattık. Artık bit sürümünüzü düşürmeden (ki düşüremezsiniz de) Önceki One UI ve Android sürümlerini daha fazla özellikle beraber yükleyebilirsiniz.
ROM sürümü: v1.3.0d Stabil
Desteklenen cihaz: SM-A245F

Kurulum:
1-SamFw sitesinden TUR ROMunu indirip yüklemelisiniz.
2-Odin ile beraber yamalanmış vbmeta dosyası ve OrangeFox Recovery & TWRP kurunuz. (Dosyalar indirme bağlantısında mevcut.)
3-İndirdiğiniz ZIP Dosyasını telefonunuza aktarın.
4-ZIP Dosyasını flaşlayın.
4.1-ADB Sideload ile ZIP Dosyasını flaşlayın.
5-Yükleme işlemi sonlandırılınca, Format Data ile telefonu sıfırlayın ve yeniden başlatın.

Güncelleme:
ROM'un yeni bir sürümü yayınlandığında, ZIP Dosyasını indirip flaşlayabilirsiniz, güncelleme sonrası verilerinizin korunduğunu görebileceksiniz.

Buglar (Sorunlar):
Yüz Tanıma
USB-C Kulaklıklar

Geçici Buglar (sorunlar):
SELinux'u permissive yapmadığınız sürece cihaz kilitlendiğinde yeniden başlayabiliyor. (Permissive yaptıktan sonra geri Enforcing'e çevirebilirsiniz.)
Google Kamerayı düzeltmek için Bağlantıdaki GCam.apk dosyasını kurun.

Özellikler:
-80+ Debloat
+Ekran kaydedici
+Good Lock
+AOD Saat geçişleri
+S24, S24 Ultra Duvar kağıdı & Canlı duvar kağıtları
+S24+ tanımlaması
+Over The Horizon 2024 & 2024 zil sesleri, bildirimler (sesler)
+2024 Boot animasyonu
+Galaxy Boot Audio Reviver (S4 Açılış sesi ve S1 Kapanma sesi)
+GCAM
+Ultra hızlı performans
+FPS sınırlandırılması kaldırıldı.
+Enabled I/O to prevent lags
+ZRam eklenildi.
+Camera2API Eklenildi.
+Birden fazla kullanıcı
+ve daha fazlası...

İndirme:
Gofile
TUR ROM

Ekran Görüntüleri:

Başlıksız947.webp
Başlıksız947_20260221135935.webp

Bu ROM, Samsung'un Galaxy A24 için yayınlamış olduğu, Binary 8 sürümünü taşıyan Resmi One UI 6.1 yazılımının gerekli birimlere ayrılmış, Flaş edilebilir bir ZIP dosyasıdır.
ROM'dan kaldırılan kısımlar Önyükleyici (Bootloader (Yüklerken "BL" olarak geçer.) ) ve CP kısımlarıdır.
ROM'da kullanılan birimlerin kaynağı ise "AP" ve "CSC" kısımlarıdır.

Alonix Android 15 ile bunun arasinda performans farkı nasildir?
Sade One UI 7 ile Aionix performansından bir tık daha iyi, cihaz stabil ve tepki süresi daha hızlı.
Oyun performansı olarak ise Aionix modülü gibi FPS limitini kaldırıyor, örnek oyun vermek gerekirse PUBG'de en yüksek FPS ayarlarıyla 80-90 arası alıyorsun.

Sade One UI 7 ile aionix performansından bir tık daha iyi, cihaz stabil ve tepki süresi daha hızlı.
Oyun performansı olarak ise aionix modülü gibi FPS limitini kaldırıyor, örnek oyun vermek gerekirse PUBG'de en yüksek FPS ayarlarıyla 80-90 arası alıyorsun.

FPS sinirini kaldirsa da oyun cihazi Samsung A24 gördüğünden spoofer gerekli, bunda kendinliginden var gibi. Iki recovery birden nasil olacak onu anlamadim.

Son düzenleme:
FPS sinirini kaldirsa da oyun cihazi Samsung A24 gördüğünden spoofer gerekli, bunda kendinliginden var gibi. Iki recovery birden nasil olacak onu anlamadim.
spoofer var zaten, S24+ olarak görüyor cihazı heryerde. İki recoveryden kastığım genelde Galaxy A24 için Orange Fox recovery kullanıyorlar, Twrp ile beraberde kurulabileceğini belirtmek istedim.

Projesini başlattık. Artık bit sürümünüzü düşürmeden (ki düşüremezsiniz de) önceki One UI ve Android sürümlerini daha fazla özellikle beraber yükleyebilirsiniz.

Şu an cihaz Android 15'te ve Android 14 geri yükleme şansi yok sanirim. Unoffical TWRP'de bilinen buglar arasinda bootloopta var hiç revocery yuklemezsek en fazla ne olur?

ADB sideload ile ZIP dosyasını flaşlayın.

Bu ZIP dosyası da Aura ROM ile başlayan sanirim. SELinux da Termux'tan halledilir gibi.

Şu an cihaz Android 15'te ve Android 14 geri yükleme şansi yok sanirim. Unoffical TWRP'de bilinen buglar arasinda bootloopta var hiç revocery yuklemezsek en fazla ne olur?

Bu ZIP dosyası da Aura ROM ile başlayan sanirim. SELinux da Termux'tan halledilir gibi.
ROM'u Telefon sistemdeyken asla yükleyemezsin, Recovery şart.
Bağlantıda verdiğim TWRP'de hiç bir bug yok. Recovery kurulduğunda ADB Sideload aracılığıyla kurulumu yapabilir veya içerisinde beraber gelen dfe'yi kurabilirsiniz. ROM kurulduktan sonra dfeyi kaldırmanız gerekmekte. Ben sideload aracılığıyla kurulmasını tercih ediyorum.

ROM'u Telefon sistemdeyken asla yükleyemezsin, Recovery şart.
Bağlantıda verdiğim TWRP'de hiç bir bug yok. Recovery kurulduğunda ADB Sideload aracılığıyla kurulumu yapabilir veya içerisinde beraber gelen dfe'yi kurabilirsiniz. ROM kurulduktan sonra dfeyi kaldırmanız gerekmekte. Ben sideload aracılığıyla kurulmasını tercih ediyorum.
Android 14'ü indirip kuruyorum hocam simdiden teşekkürler. DFE hiç kurmayacagim.