Sadece_Emir
Uzman
Otobüs kartları gibi kartlar nasıl çalışıyor? Yani üzerinde ekstra bir numara yok, çip yok; sadece düz kart. Ama kime ait olduğunu sistem okuyabiliyor.
Kartı elinize alın, telefonun flaşını arkasından tutun; zaten gözüküyor. Genelde içinde RFID tag olur. Benzersiz bir ID'si bulunur.Anladım aslında kartlarda çip var fakat gözükmüyor sağ olun.
Otobüs kartları gibi kartlar nasıl çalışıyor? Yani üzerinde ekstra bir numara yok, çip yok; sadece düz kart. Ama kime ait olduğunu sistem okuyabiliyor.
Otobüs kartlarında üstünde kaplama olduğu için doğrudan çip görünmez. Yani çipsiz kart diye bir şey yoktur ve böyle bir sistem mümkün değildir.
Kartı elinize alın, telefonun flaşını arkasından tutun; zaten gözüküyor. Genelde içinde RFID tag olur. Benzersiz bir ID'si bulunur.Anladım aslında kartlarda çip var fakat gözükmüyor sağ olun.
Kağıt üstünde doğru ancak tamamen doğru değil. İnternet erişimindeki iPv4 protokolü gibi düşünün.
Örnek veriyorum; 277.226 nüfuslu Burdur içinde 4 milyar insan bulursanız dediğiniz mantıklı hocam. Üniversiteler de aynı sistemi kullanıyor. Aynı şekilde bir üniversitede 4 milyar insan olamayacağı için bir sorun teşkil etmez.Kağıt üstünde doğru ancak tamamen doğru değil. İnternet erişimindeki iPv4 protokolü gibi düşünün.
Eski kartlar, 4 Byte UID idi. Bu kartlarda 32 bit, yaklaşık olarak 4 milyar farklı kombinasyon anlamına geliyor. Dünya nüfusu ve üretilen kart sayısını esas alırsak, elbette ikiz, daha doğrusu benzer UID taşıyan kartlar olabilir teorik olarak.
Ayrıca dünya üzerinde Magic Card adında birçok kart üretildi. Normalde dediğiniz gibi karta ait UID verisi, kötü niyetli kullanıcılar tarafından Magic Card ile çiftlenebilir de. Bu da onu şu noktada tamamen benzersiz yapmaz.