Çözüldü Outlook hatalı kurulum sonrası e-posta gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Iwlenglish

Uzman
Abim muhasebeci. Kurumsal bir maile sahip. İki tane laptopu var. İkisinde de mail geldiği anda düşüyordu. Abimin iki bilgisayarından birine format atmam gerekti. Format attıktan sonra 2021 Outlook kurdum. Diğer bilgisayarında 2019 Outlook kuruluydu. Kurumsal maili ile (info@ ile başlayan) giriş yaparken diğer bilgisayarında POP olarak kullandığını bilmeden direk IMAP olarak kurdum. Sonrasında .pst uzantılı aldığım 10GB yedek dosyayı IMAP Outlook'ta içe aktardım. Uzun süre gelen kutusu eşitleniyor yazdı. Port olarak doğru ayarları yapsam da yeni mail gelmiyordu yani ben Gmail hesabımdan kurumsal maile e-posta attığımda gitmiyor fakat kurumsal mailden kendime e-posta attığımda geliyordu. Sonra Office bütün programlarını tamamen silip 2019 Outlook kurdum. Office programlarını silmeme rağmen kurduğumda abimin maili direk algıladığını gördüm. Denetim Masası'ndan "Mail"e girdim. Oradan E-posta, veri dosyası, profili sildim. Sonrasında en baştan POP olarak kurulum yaptım fakat sorun devam ediyor. Outlook hesabından başka birine e-posta atılabiliyor ama başka mailden Outlook hesabına e-posta gitmiyor. Ve bu sorun her iki laptopta da mevcut.
Hata almıyorum. Gönder/Al dediğimde sorun görünmüyor, hata görünmüyor. Eşitleniyor diye bir yazı yok.
20GB gelen kutusu görünüyor.
ChatGPT ile çözmeye çalıştım yapamadım. Eskiden de format attığım oldu fakat böyle bir sorun yaşamamıştım. Sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Bir sürü Office Topluluk mesajı okudum yine olmadı.

d15cd794-84fe-4a83-b117-820017dc56c5.webp

f76d2470-9c1e-45d1-9d3b-8abdc8c4b060.webp

Abimin kurumsal maili 250MB olduğu için ben IMAP olarak kurulum yaptığımda mailbox doldu ve bu yüzden mail atabilsem de alamamaya başladım.

Son düzenleme:
Çözüm
Abimin kurumsal mailinin 250 MB depolama alanı olduğu için ve ben IMAP olarak kurulum yaptığım ve 10GB aldığım yedeği aktardığım için mailbox dolmuş. Dolayısıyla mail atabilsem de alamamaya başlamışım. Mailbox girip sorunu çözdüm.
Abim muhasebeci. Kurumsal bir maile sahip. İki tane laptopu var. İkisinde de mail geldiği anda düşüyordu. Abimin iki bilgisayarından birine format atmam gerekti. Format attıktan sonra 2021 Outlook kurdum. Diğer bilgisayarında 2019 Outlook kuruluydu. Kurumsal maili ile (info@ ile başlayan) giriş yaparken diğer bilgisayarında POP olarak kullandığını bilmeden direk IMAP olarak kurdum. Sonrasında .pst uzantılı aldığım 10GB yedek dosyayı IMAP Outlook'ta içe aktardım. Uzun süre gelen kutusu eşitleniyor yazdı. Port olarak doğru ayarları yapsam da yeni mail gelmiyordu yani ben Gmail hesabımdan kurumsal maile e-posta attığımda gitmiyor fakat kurumsal mailden kendime e-posta attığımda geliyordu. Sonra Office bütün programlarını tamamen silip 2019 Outlook kurdum. Office programlarını silmeme rağmen kurduğumda abimin maili direk algıladığını gördüm. Denetim Masası'ndan "Mail"e girdim. Oradan E-posta, veri dosyası, profili sildim. Sonrasında en baştan POP olarak kurulum yaptım fakat sorun devam ediyor. Outlook hesabından başka birine e-posta atılabiliyor ama başka mailden Outlook hesabına e-posta gitmiyor. Ve bu sorun her iki laptopta da mevcut.
Hata almıyorum. Gönder/Al dediğimde sorun görünmüyor, hata görünmüyor. Eşitleniyor diye bir yazı yok.
20GB gelen kutusu görünüyor.
ChatGPT ile çözmeye çalıştım yapamadım. Eskiden de format attığım oldu fakat böyle bir sorun yaşamamıştım. Sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Bir sürü Office Topluluk mesajı okudum yine olmadı.

Eki Görüntüle 147955

Eki Görüntüle 147956

Abimin kurumsal maili 250MB olduğu için ben IMAP olarak kurulum yaptığımda mailbox doldu ve bu yüzden mail atabilsem de alamamaya başladım.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Hesap Ayarları Kontrol Edin​

- Sunucu Ayarları: Sunucu bilgilerini doğru girdiğinizden emin olun:
- Gelen posta sunucusu: mail.example.com (tam adresi kullanın)
- Giden posta sunucusu: mail.example.com
- Bağlantı noktaları:
- Gelen posta: 110 (POP3)
- Giden posta: 587 (SMTP)

2. E-posta İzinlerini Kontrol Edin​

- Kurumsal e-posta hizmet sağlayıcınızın ayarlarında POP3 erişiminin etkin olduğundan emin olun. Bazı servisler IMAP üzerinden erişim gerektirebilir ve POP3'ü devre dışı bırakmış olabilirler.

3. E-posta Kısıtlamalarını Kontrol Edin​

- Kurumsal mailin kota limitini kontrol edin. Eğer 250MB'a ulaşıldıysa, gelen e-postalar reddedilebilir. Gerekirse eski e-postaları silerek alan açın.

4. Güvenlik Duvarı ve Antivirus Kontrolü​

- Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı veya antivirus yazılımlarının e-posta bağlantılarını engellediğinden emin olun. Geçici olarak devre dışı bırakıp deneyin.

5. Outlook Profili Yeniden Oluşturun​

- Yeni bir Outlook profili oluşturmayı deneyin:
- Denetim Masası'ndan "Mail"e girin.
- "Profil Ekle" seçeneği ile yeni bir profil oluşturun ve tüm ayarları yeniden yapmayı deneyin.

6. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin​

- Ağ bağlantınızın stabil olduğundan emin olun. Gerekirse modem/router'ı yeniden başlatın.

7. E-posta Sağlayıcınızla İletişim​

- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, e-posta sağlayıcınızla iletişime geçerek, hesap ayarlarınızla ilgili herhangi bir kısıtlama veya hata olup olmadığını öğrenin.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik detay veya yardım için bir BT uzmanıyla görüşmeniz faydalı olabilir.

Abimin kurumsal mailinin 250 MB depolama alanı olduğu için ve ben IMAP olarak kurulum yaptığım ve 10GB aldığım yedeği aktardığım için mailbox dolmuş. Dolayısıyla mail atabilsem de alamamaya başlamışım. Mailbox girip sorunu çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt