Overclock için AMD Adrenalin mi, yoksa MSI Afterburner mı kullanılmalı?

ThePrestige

Becerikli
Ben 9070 XT kullanıyorum, overclock yapmak istiyorum ki yapmayı biliyorum. MSI Afterburner ile mi yapmam daha sağlıklı olur, AMD Adrenalin ile mi? Adrenalin'den overclock yapınca Afterburner'ı açtığım an overclock sıfırlanıyor. Bir de overclock'ta neleri kaç yapmamı tavsiye edersiniz? Ölçümleri izlemek istiyorum ama AMD bazen sıkıntı çıkarabiliyor; açıyorum, açılmıyor, ODS ekranı vs. sorunlar yaşıyorum. AMD'de yaptığım overclock bazen hiçbir çökme olmaksızın reset yiyor.

Bir de hangisinin verdiği FPS ve diğer değerler daha doğrudur?

Adrenalin daha anlaşılabilir. Afterburner farklı bir şey yapmıyor.
Arada bir kapanıyor, tıklıyorum açılmıyor falan, biraz deli etti ve her PC açıldığında uygulamayı açmasam arka planda çalışır mı FSR fln?

Arada bir kapanıyor, tıklıyorum açılmıyor falan, biraz deli etti ve her PC açıldığında uygulamayı açmasam arka planda çalışır mı FSR falan?

Ben hala 6000 serisi kullanıyorum. Bazı sürümlerde AFMF gibi ayarları kapatsam dahi tekrar açıldığı oluyor. OC ise bir aksilik sonucu reset veya kapanma sonucu sıfırlanır elbette. Uygulamayı açmasanız da zaten arka planda çalışır ayarlarınız olduğu gibi durur.

Şöyle bir şey deneyeceğim, inşallah patlamaz. Sen hangi uygulama ile test etmemi tavsiye edersin; overclock'u OCCT mi, FurMark mı?

Furmark'ta hiçbir OC denenmez. Ayrıca önce GPU frekansı veya bellekten emin ol sonra diğerine geç. Aksi taktirde hangisinin hataya yol açtığını anlamayacaksın.
Onu nasıl yapcam ki occt de toplu bi stabilite testi yapmıştım gpu overclock öncesi.

Bu değerler normal mi? @Ehwenisher hotspot sanki fazla ısınıyor gibi geldi.

Dosya Ekleri

• 17863818587051172349263580183855.webp
    6 MB · Görüntüleme: 16
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…