Kullanıcıların aşırı fazla değer gördüğü (!) diğer forumda da böyle bir öneride bulunmuştum ancak kimsenin fikri önemsenmediği gibi benim fikrim de önemsenmedi. Burada hayata geçirileceğini düşündüğüm için buraya da aynı konuyu açma kararı aldım.
"
Merhaba değerli forum üyeleri ve dostlarım.
Belli bir zamandır Overclock ve Soğutma kategorisine yardımlarım oluyor. Daha doğrusu yardımlarımız oluyor ancak bizim işimizi kolaylaştırmak için bugün size bir fikir ile geldim.
Örneğin "Teknik Destek" kategorisinde belirtmeniz geReken şeyler var (RAM, SSD, Minidump raporu linki vs. vs.).
Bunlar neden "Overclock ve Soğutma" kategorisinde olmasın ve işimizi zorlaştırsın ki?
Fikirin kaynağı buradan geliyor. Şimdi detaylarına inelim.
Örneğin birisine AK400 Digital isimli soğutmayı öneReceğiz (veya bu herhangi bir soğutma olabilir) ve kasasını bilmemiz geRekiyor. Çünkü AK400 Digital'in yüksekliği 156mm ve forumda öneri isteyen çoğu kişi kasasının ne kadar desteklediğini bilmiyor veya onun ne olduğunu bile bilmiyor. Kasası 150mm işlemci soğutucu yüksekliği destekliyor ise bu soğutucu kasasına sığmayacak ve iade etmesi geRekecek. Bizde bunu önlemek için "Kasan nedir? Kasanın modeli nedir?" vb. sorular soruyoruz ki sorun yaşamasın konu sahibi. "Kasasının modelini" bilmemiz geRekiyor yani. Aynı "Teknik Destek" kategorisinde minidump raporu olduğu gibi "Overclock ve Soğutma" kategorisinde de kasa modelini belirtebilecekleri bir bölüm eklenmesi geRektiğini savunuyorum.
2. örnek ise bazı arkadaşlar "işlemcim yükte Y deRece oluyor işlemcim yükte X deRece oluyor normal mi?" diye konular açıyorlar ancak işlemcilerini belirtmiyorlar. Her işlemcinin problemsiz çalışabileceği maksimum bir sıcaklık vardır. Biz de işlemcisinin o değerini bilip ona göRe yorum yaparız. İşlemcisini bilmemiz geRekiyor yani.
Ya da yine aynı örnek üzerinden kule tipi/sıvı soğutma/stok fan ile A işlemci 100 deRece oluyor gibi konularda var. Burada ise sorun bazı üyeler her kule tipi modelini veya her sıvı soğutma modelini 120mm/240mm/360mm, Arctic/DeepCool vb. aynı zannedebiliyor. Bu gibi durumlar olduğu zaman biz de modelini sorup cevap bekliyoruz (1.5 ay sonra konuya cevap yazanı görmüştüm). İşlemcisini soğutmak için kullandıkları ürünü belirtmeleri geRekiyor. Bu kısım için bölüm başlığı ne olabilir hiçbir fikrim yok. Kısa bir şey olması iyi olur ama pek de anlaşılır olmuyor o zaman sanki.
Yine aynı örnekten gidersek termal macunu da ekleyebiliriz. Her termal macunun aynı değildir. 2 farklı termal iletkenliğe/özelliğe sahip termal macun aynı işlemciyi aynı koşullarda aynı sıcaklıkta çalıştırmaz. Yine aynı şekilde dediğim gibi "Termal macun" bölümü de eklenmesi geRektiğini düşünüyorum.
Aynı zamanda Overclock için olan sorularda ise anakart modeli önemli olabiliyor. BIOS ile alakalı durumlarda bazı şeyler çok farklı olabiliyor. Her anakart detaylı Undervolt desteklemeyebiliyor. Yine sormakla uğraşmak yerine "Anakart" bölümü eklenmesi geRektiğini düşünüyorum. "
Kendimden alıntıdır.
Eksiğim varsa düzeltilebilir, eklemeler yapılabilir. Amacımız forumu geliştirmekse her türlü eleştiriye açığım.
@deadfellow @Ehwenisher @Geraltın kılıcı @The Man From Earth @BerkayZ87
Rahatsız ettiklerim olduysa özür diliyorum.