Celik2TR

Uzman
Makaleler
3
Merhaba değerli Techolay forumdaşları! 7-8 aydır bir problem olmadan OVHcloud'dan indirimli olarak 2 yıl taahhüt yaptırdığım VPS'i kullanıyordum. İlk başlarda bir problemim yoktu fakat daha sonra yaşadığım problemler neticesinde Cloudflareye geçiş sağladım. OVH'ın destek ekibine yazdım fakat maalesef bir sonuca varamadık. Sözleşme yönetilmeyen (Unmanaged) politikası kapsamında olduğu için VPS dışında yani ana sunucuda olan olaylarda (İnternet bağlantısı, işlemci gücü, SSD yazma okuma hızları vs vs) OVH kendisi sorunu çözüyormuş. Diğer problemlerin hepsi bana aitmiş. Fakat burada sorun şu ki verilen ip v4 adresi çok fazla karaliste içerisinde mesela Youtube'a bağlandığımda bile zorunlu olarak benden Google hesabıma giriş yapmamı istiyor. Aksi takdirde hiçbir şekilde videoları dahi oynatamıyorum. Yani OVH'a göre internete bağlanması yeterli gerisi tamamen son kullanıcıya ait. Müşteri hizmetleri ip adresinin sözleşme boyunca bana ait olduğunu ve karalistede olan websiteleri ile iletişime geçip karalisteden çıkartılmasını talep etmemi söyledi. Ayrıca birincil ip adreslerini değiştirmeyeceklerini çünkü VPS'e çakılı olduğunu bu işlemin zor olduğunu da belirttiler. Ki zaten değişse bile maalesef yine itibarı düşük ip adresi gelmesi muhtemel. Yani geçmişte verilen ip adreslerinde yaşanmış illegal olayların sonucunda doğan problemler yeni gelen müşteri tarafından düzeltilecek onlara göre. Ayrıca OVH kendisi de bu durumu kabul ediyor fakat internete bağlandığı için sistem sözleşme dışı kalıyor. Yani onlar yardımcı olmuyorlar.

Yani ne sözleşmemi iptal edebiliyorum ne de VPS'i kullanabiliyorum öyle bomboş duracak ve bu boş duracak VPS'e para ödemek zorundayım. Eee boşa para da ödemek istemiyorum folding@home gibi kuruluşlara vereyim en azından bilime, hastalık tedavilerini bulmaya faydası olur diye düşünmekteyim.

Eğer kişisel kullanım için OVH'tan VPS alacak ve VPN gibi benzeri hizmetleri kullanacak dostlarım lütfen bunu yapmayın. Çünkü müşteriye verilen ip adresleri itibarsız ve doğal olarak bir çok websitesi sizi bot/spam olarak görmekte. Ben aynı hataya düştüm siz düşmeyin aklınızda bulunsun.

Bu boş VPS'i nasıl değerlendirmemi tavsiye edersiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. <3

Son düzenleme:
Bu boş VPS'i nasıl değerlendirmemi tavsiye edersiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. <3
Depolaması yüksek ise bulut depolama olarak (Nextcloud vb. yazılımlarla) kullanabilirsiniz.
Jellyfin, Plex vb. yazılımlarla kendi medya sunucunuzu kurabilirsiniz.
AdGuard kurarak DNS bazlı reklam engelleyici kurabilirsiniz.
Outline VPN yazılımı kurarak kendinize özel VPN sunucusu oluşturabilir ve yakınlarınıza erişim anahtarı dağıtarak onların da faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Web GUI için GitHub'ta şu repoyu önerebilirim: https://github.com/AmRo045/OutlineAdmin

Depolaması yüksek ise bulut depolama olarak (Nextcloud vb. yazılımlarla) kullanabilirsiniz.
Jellyfin, Plex vb. yazılımlarla kendi medya sunucunuzu kurabilirsiniz.
AdGuard kurarak DNS bazlı reklam engelleyici kurabilirsiniz.
Outline VPN yazılımı kurarak kendinize özel VPN sunucusu oluşturabilir ve yakınlarınıza erişim anahtarı dağıtarak onların da faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Web GUI için GitHub'ta şu repoyu önerebilirim: https://github.com/AmRo045/OutlineAdmin
Hocam bu güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. <3 İlk öncelikle VPS bilgisi vereyim hemen 40gb depolama 2gb RAM ve 2 thread Ryzen EPYC işlemci. VPN olayı dediğim gibi çok mantıklı değil maalesef bu itibarsız ip adreslerinde. Diğer önerilerinize gelince bu işlemlerin çoğu zaten VPS ihtiyacı olmadan da yapılabiliyor kişisel kullanım için. Fakat günlük hava durumu haberler gibi bir uygulamayı yükleyip direk VPS'in benim yerime takip etmesini sağlayabilirim! Evet bu mantıklı bir fikir.