Oyun inceleme kanallarının boş olduğunu düşünüyorum, hepsinden bahsetmiyorum bu arada, kitleye oynayan oyun inceleme kanallarından bahsediyorum. Oyunu seven oyuncu topluluğu neyi beğenmişse onlardan bahsedip neyi beğenmemişsede o konudan yerden yere vurup güya içerik üretip video atıyorlar ve tek yaptıkları şey insanların oyun hakkında düşündüklerini bir inceleme videosu olarak YouTube'a atıp para kazanmak. Bana bu kanalların çoğu kendi oyun hakkında fikirlerini paylaşmayıp sadece videoyu üretmek için üretiyor gibiler.
Detaylar
Kim cevapladı?Oyun incelemede olduğu gibi politik eleştirilerde de bunun örneği çok. Sadece Esma(!):
Evet bu böyle demiş bence de doğru. Ama bu da böyle demiş bu doğru evet bu günlük bu kadardı.
Tam olarak bahsettiğim buydu elinize sağlık.
- Makaleler
- 1
Çoğu fazla popülist yaklaşıyor, mesela kendisinin içeriklerini sevmeme rağmen Enis Kirazoğlu'nun Concord'da woke/sjw olaylarından bahsetmemesi buna örnek. Bu olayın gözünden kaçmasının imkanı yok, kesinlikle kendisinin değinmediğini düşünüyorum.
Türkiye'den NOBK'ı severim, videolarında topluluğun görüşlerini umursamadığı ve ne istediyse onu söylediği her yerden belli. PolyFP de güzel her ne kadar sürekli benzer konular ve oyun türleri etrafında video çekse de.
Onun dışında noclip diye bir kanal var ki içerikleri harika. Belgesel tadında yapıyorlar, çoğu zaman direkt ilgili oyunun geliştirici ekibini çağırıyorlar. Ne kadar inceleme sayılır bilmiyorum ama muhtemelen yapılabilecek en iyi oyun içeriğini yapıyorlar.
Türkiye'den NOBK'ı severim, videolarında topluluğun görüşlerini umursamadığı ve ne istediyse onu söylediği her yerden belli. PolyFP de güzel her ne kadar sürekli benzer konular ve oyun türleri etrafında video çekse de.
Onun dışında noclip diye bir kanal var ki içerikleri harika. Belgesel tadında yapıyorlar, çoğu zaman direkt ilgili oyunun geliştirici ekibini çağırıyorlar. Ne kadar inceleme sayılır bilmiyorum ama muhtemelen yapılabilecek en iyi oyun içeriğini yapıyorlar.
Evet bu böyle demiş bence de doğru. Ama bu da böyle demiş bu da doğru evet bu günlük bu kadardı.
Ehmm~, arkadaşlar bence de mülteciler gitmeli, ııı~, arkadaşlar bu arada ekonomi kötü.
Yorumlar:
abi senin gibi kanallar sayesinde yaşıtlarımın aksine çok daha kültürlü biri oluy-

Daha kültürlü veya bilgili olmuyorsunuz, bu bilgileri de siz edinmiyor veya görüşlerin arasından birini seçmiyorsunuz. Sadece daha iyi bir alkışçı/şakşakçı oluyorsunuz.
Yorumlar:
abi senin gibi kanallar sayesinde yaşıtlarımın aksine çok daha kültürlü biri oluy-
Daha kültürlü veya bilgili olmuyorsunuz, bu bilgileri de siz edinmiyor veya görüşlerin arasından birini seçmiyorsunuz. Sadece daha iyi bir alkışçı/şakşakçı oluyorsunuz.
Yıl 2014 değil. 2024. Tabikide para kazanmak için yapiyorlar.Tek yaptıkları şey insanların oyun hakkında düşündüklerini bir inceleme videosu olarak YouTube'a atıp para kazanmak. Bana bu kanalların çoğu kendi oyun hakkında fikirlerini paylaşmayıp sadece videoyu üretmek için üretiyor gibiler.
Belirli bir kitle izliyor. Ama sürekli aynı şeyleri söylediklerinden, bir yerden sonra daha farklı içerikler tutunca bu kanallar da ölecek. Bunların çoğunu izlemediğimden önüme asla düşmüyorlar. Bence bu bile iyi yolda olmadıklarını gösterir. Bence size de hoşunuza gitmeyen kanalları görmezden gelmenizi öneririm.
Reklam sayılmazsa sevdiğim bir kanalı bırakayım. NFS serisine yaptığı incelemeler daha çok izlendi, ama farklı farklı içerikleri de var.
Reklam sayılmazsa sevdiğim bir kanalı bırakayım. NFS serisine yaptığı incelemeler daha çok izlendi, ama farklı farklı içerikleri de var.
Yıl 2014 değil. 2024. tabii ki de para kazanmak için yapiyorlar.
Ben kazanmasınlar mı demişim? Kazansınlarda yaptıkları işide düzgün özgün, yapsınlar diyorum.
Loutermilch
Başarılı
Enis Kirazoğlu biraz daha ana akım gibi bir şey oldu. O adamın linçlenme ihtimali başka bir oyun kanalına göre çok daha yüksek. Ondan dolayı onu biraz daha anlayabiliyorum. Sadece şu Roblox yasaklanma mevzusu hakkında çektiği video için bile samimiyetine güvendiğim birisi. Hiç kimse öyle bir konuşma yapamadı büyük kanallar arasında.
windows
Uzman
Yahu Concord'da neyin woke/sjw'si var mış ya herkes dara girince woke yüzünden diye mesaj atıyor kim öğrettiyse Türk oyuncu kitlesine bu kelimeyi ismini çok anıyorum.Çoğu fazla popülist yaklaşıyor, mesela kendisinin içeriklerini sevmeme rağmen Enis Kirazoğlu'nun Concord'da woke/sjw olaylarından bahsetmemesi buna örnek. Bu olayın gözünden kaçmasının imkanı yok, kesinlikle kendisinin değinmediğini düşünüyorum.
Ehmm~, arkadaşlar bence de mülteciler gitmeli, ııı~, arkadaşlar bu arada ekonomi kötü.
Yorumlar:
Umutlu
Yetkin
İki tane oyun inceleme kanalı takip ediyorum. Enis Kirazoğlu ve Dost Kayaoğlu. Enis'i aslında daha çok oyun haberleri için takip ediyorum denebilir. İnceleme videoları oyun hakkında çok genel şeyler ve sıradan bir insanın oynayınca söyleyebileceği şeylerden oluştuğunu düşünüyorum. Yalnız Dost Kayaoğlu incelemelerde daha ofansif ve bireysel davranıyor bence. Kendi fikri ağır basıyor ve daha bir "gamer" tarzı olduğunu düşünüyorum.