Arkadaşımla mevcutta 2 küçük proje (tetris, yılan) ile uğraşıyoruz ve Steam'de yayınlama gibi planlarımız var, mobil tarafına kaymak da gelecek planları dahilinde.

Bu süreçte bize yardımcı olabilecek kaynakları, videoları falan araştırsak da gözden kaçan/fark edilmeyen hesaplar falan olabiliyor. Bu süreçle ilgili bilgiler veren (mesela Steam'de oyun yayınlama tüyosu veren) kanal, video, hesap gibi şeyler çok işimize yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımla mevcutta 2 küçük proje (Tetris, yılan) ile uğraşıyoruz ve Steam'de yayınlama gibi planlarımız var, mobil tarafına kaymak da gelecek planları dahilinde.

Bu süreçte bize yardımcı olabilecek kaynakları, videoları falan araştırsak da gözden kaçan/fark edilmeyen hesaplar falan olabiliyor. Bu süreçle ilgili bilgiler veren (mesela Steam'de oyun yayınlama tüyosu veren) kanal, video, hesap gibi şeyler çok işimize yarar.

Steam yayınlama için.
Steamworks resmi dokümantasyon.
Thomas brush Steam yayınlama videoları.
Goodgis indie marketing ve Steam sayfası optimizasyonu.

Reddit r/gamedev ve r/ındiedev
Indie Game dev Discord toplulukları.
Pitchyagame X üzerinde indie geliştiricilerin görünürlük kazanması için ideal.
Bu verdiklerim başlangıç için en temiz ve direkt faydasını göreceğin kaynaklar.

@Omerta Silenzio, @Syntax, @SpeedBeast34, üçünüze de teşekkür ederim. Başlangıç için güzel bir katkı sağlayacak.

Aklınıza gelen başka şeyler varsa da söyleyebilirsiniz, sağlam bir araştırma yapmamız gerekecek.

Game dev Underground ve ındie mogul gibi kanallar pazarlama için çok iyi.
Jason weimann ve Unity/Unreal’ın resmi içerikleri teknik tarafta net yol gösterir.
Gamasutra/GameDeveloper yazıları Steam yayınlama ve indie stratejilerinde ciddi bilgi sağlar.
İtch. IO ve Reddit toplulukları erken test, geri bildirim ve görünürlük için ideal.
Game Jam'lere katılmak itch. IO, ludum dare hızla tecrübe kazandırır.
Discord'daki büyük oyun geliştirme sunucuları hem teknik hem pazarlama açısından güncel bilgi verir.

Ne tür şeyler mesela hocam? Ona göre önerebilirim.
Şu an aklımda pek spesifik şeyler yok hocam, birkaç bir şey daha önerilebilir dediğiniz için öyle demiştim.

Geçmiş konularınıza bakınca aklıma gelen şeyler olursa kapınızı çalmayı planlıyorum 🙂.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an aklımda pek spesifik şeyler yok hocam, birkaç bir şey daha önerilebilir dediğiniz için öyle demiştim.

Geçmiş konularınıza bakınca aklıma gelen şeyler olursa kapınızı çalmayı planlıyorum 🙂

Mergen kanalı ücretsiz assetleri fazlasıyla paylaşıyor takip edebilirsiniz. itch.io sitesinde çok güzel hazır assetler mevcut oraya bakabilirsiniz. Hangi oyun motorunu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama Unity Asset Store'da çok fazla asset mevcut. Oradan alıp kullandığınız oyun motoruna export edebilirsiniz bazı assetleri. Aynı şey fab sitesi içinde geçerli. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hatırladıkça ekleme yapabilirim. Aklınıza takılan olursa etiketleyebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum.